Navi z audi A6..hmmm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ciekawi mnie zdanie kogoś z was panowie, co o tym myślicie ???
http://www.allegro.pl/item185335441_nawigacja_opel_vectra_omega_cena_z_montazem.html
zastanawiam się właśnie nad navi, myślałem o jakimś TomTomie czy cuś takim, ale... fajne toto
proszę o sugestje z góry dzieki
pozdro

Priorytetowa sprawa to aktualizacja map - jak to będzie przebiegać?
Jak weźmiesz coś na PDA/MDA albo na telefon to masz gwarantowany dostęp do map i POI przez neta. Automapa z subskrypcją moim zdaniem ciekawsza jest. Poza tym na takich urządzonkach możesz odpalać inne programy.

Uchwyta jak sięp ostarasz to też zamontujesz w taki miejscu że razić nie będzie - a to też ważne. Poza tym urządzenie przenośne można też zastosować spacerując po miastach, można wziąć na rower, można zabrać jak akurat jedziesz autem z kims innym itd.

Moim zdaniem to ważne zalety.
Osobiście używam TomToma w telefonie i jestem raczej zadowolony z takiej konfiguracji (osobny temat to mapy - ale będzie lepiej).
Przeglądnij też to forum

O nawigacji GPS

myślę ze ważne jest to ze można nawigacje zabrać, a taka zostaje w samochodzie, ale słyszałem ze firmowa nawi jest połączona z samochodem i np w tunelu potrafi określić pozycje za pomocą parametrów samochodu, nie wiem czy to prawda, ale ile mamy tulenli w Polsce podobno jeden wzdłuż rzeki a nie pod rzeką

Ja mam system GARMIN z jakąś mapą ( fabryczna, ale nie automapa z Hołowczycem)
Totalny syf. Samo urządzenie jest fajne, ale algorytm przejazdu fatalny. Bez względu na sposób ustawienia prowadzi jakimiś dziwnymi drogami, a nie najszybciej np. Katowicką !!!!

Powiem szczerze że interesujący jest taki swapik navi od A6 do omeszki..
całkiem nieźle pasuje..
http://www.allegro.pl/item188649665_nawigacja_opel_vectra_signum_omega_montaz_gdansk.html
a i pewnie można z tym pokombinować, mam na myśli TV, DVD itp.

witam..
miałem okazje kupić takie cosik za grosze, należało się nie zastanawiać, więc jestem wstępnie umówiony z gościem od montażu pod krakowem..
co bedzie zobaczymy, a zapowiada się naprawde nieźle..
teraz będe miał konsolete co najmniej jak w śmigłowcu, lub jak w F-16... zdam relacje..

pozdro
Michał