3 światło stopu - gdzie podpiąć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Wymieniłem klape, na bez spojlera, powaniż jakos nie podoba mi się spojler, przy okazji nowa klapa ma 3 światło stopu, wcześniej nie miałem go.

I teraz mam pytanie gdzie mogę wpiąć to 3 światło stopu?

czy pod bezpieczniki mam je doprowadzić do przodu?

chciałem zaoszczędzić prwadzenia kabli podpisanąc je do tylnich

bezpiecznik strzelil odrazu

PS przy okazji klapa z spojlerem do sprzedania niedrogo jak ktos chce to propozycje proszę

Cytat:
2007-04-22 12:46:26, didku pisze:
Witam! Wymieniłem klape, na bez spojlera, powaniż jakos nie podoba mi się spojler, przy okazji nowa klapa ma 3 światło stopu, wcześniej nie miałem go. I teraz mam pytanie gdzie mogę wpiąć to 3 światło stopu? czy pod bezpieczniki mam je doprowadzić do przodu? chciałem zaoszczędzić prwadzenia kabli podpisanąc je do tylnich bezpiecznik strzelil odrazu PS przy okazji klapa z spojlerem do sprzedania niedrogo jak ktos chce to propozycje proszę

Oczywisie ze podpinasz pod tylne swiatlo stopu chba ze jest jeszcze jakis prostszy sposób jezeli podlączyles i walna ci bezpiecznik to cos zchrzaniles przy podłaczniau bo musi cykac bezproblemowo

Cytat:
2007-04-22 13:29:00, organo pisze:
Oczywisie ze podpinasz pod tylne swiatlo stopu chba ze jest jeszcze jakis prostszy sposób jezeli podlączyles i walna ci bezpiecznik to cos zchrzaniles przy podłaczniau bo musi cykac bezproblemowo

myslalem ze moze za slaby bezpiecznyk dlatego strzelilo

jaki bezpiecznik powinien byc na swiatla stopu? ile amperowy?

tu zchrzanic ciezko bo przeciez sa tylko dwa kabelki

a jednak moze cos zchrzanilem, ale co? jaki mogl byc powod strzelenia bezpiecznika?

podlaczylem i poszedlem wcisnac stop i PUFF, poszedl z dymem

pozdrawiam

Chyba, że masz gdzieś zwarcie w tej lampie w klapie. Jak masz miernik elektroniczny to sprawdź sobie czy między tymi dwoma przewodami do tej lampy jest jakiś opór.

Cytat:
2007-04-22 18:23:07, adamek85 pisze:
Chyba, że masz gdzieś zwarcie w tej lampie w klapie. Jak masz miernik elektroniczny to sprawdź sobie czy między tymi dwoma przewodami do tej lampy jest jakiś opór.

to moze byc chyba przewod bo dalem bardzo cieniutki i spadek napiecia moze spowodowal wybicie bezpiecznika
na weekend sprobuje raz jeszcze z grubszym przewodem

Cytat:
2007-04-23 14:45:19, didku pisze:
to moze byc chyba przewod bo dalem bardzo cieniutki i spadek napiecia moze spowodowal wybicie bezpiecznika na weekend sprobuje raz jeszcze z grubszym przewodem

Przewód do stopu jest dwużyłowy wystarczy 1mm. Jeden podłącza się do przewodu masy drugi do przewodu dochodzącego do żarówki stopu - nie ma tu żadnej filozofi jeśli wszystko jest dobrze to nie ma prawa palic bezpiecznika!
Najprawodopdobniej masz zwarcie w tym światełku!