Problem z wolnymi obrotami 1,4i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
mam problem z wolnymi obrotami w moim Escorcie.Bezpośrednio po odpaleniu obroty rosną do 2500 po czym powoli spadają. Następnie podczas jazdy dopóki silnik jest zimny (na ciepłym też sie zdarza) po wysprzegleniu problem sie pojawia az do zatrzymania auta.
Czy możecie pomóc z tym problemem.

Kolego miałem ten sam problem w tym samym silniku.
sluchaj sciagni filtr powietrz (patelnie) i przy silniczku krokowym jest taki czerwony czujnik on ma taka blaszke i ona przechyla sie wraz z tym jak dodajesz gazu sprawdz czy kabelki ktore ida do tego czujnika nie robia zwarcia u mnie wlasnie one robily zwarcie lub ten czujnik moze byc zepsuty.

chłopcy ten problem był już dziś poruszany i nie tylko dziś zajżyjcie do wyszukiwarki.

A tak po za tym to ja tak samo miałem 2 dni temu i przeczyściłem krokowca i przepływomierz powietrza i autko chodzi jak złoto
pozdrawiam

kolego: bolid20

w silniku 1.4i nie ma przeplywomierza, a silnik krokowy jest inny i nie zabardzo jest jak go przeczyscic

Kolego patryk1207 w silniku 1,4i jest przepływomierz!

Co do sedna sprawy to również stawiam na krokowca - jest on najczęstszą przyczyną problemów z obrotami (choć przyznaje, nie jedyną), w każdym razie od tego bym zaczął.

Miałem ten sam problem i po wymianie czujnika położenia przepustnicy, o którym pisze patryk1207, problem zniknął...

1,4 nie ma przepływomierza

Cytat:
2007-04-22 22:49:16, patryk1207 pisze:
kolego: bolid20 w silniku 1.4i nie ma przeplywomierza, a silnik krokowy jest inny i nie zabardzo jest jak go przeczyscic

aha ok sorki mój błąd a raczej nie wiedza

A oto mój 1,4i i śliczna przpływka

Kolego R_O_Y, proszę wstawiać mniejsze zdjęcia lub miniaturki - następnym razem post zostanie wywalony. (WilK)

Dzięki za informacje.
W woli sprostowania mój Escorcik to MK V 1991 rok.Nie posiada przepływomierza.
A co do POTECJOMETRA PRZEPUSTNICY to grzebałem juz tam (mam drugi na podmiane) podmiana nic nie dała. Bardzo możliwe ze przewody albo krokowiec.