[MKVII] pękła spręzyna zawieszenia z tyłu!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie ile kosztuje komplet spręzyn na tył i czy samemu da sie je wymienić używając podnośnika do wymiany koła?!

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-05-20 14:09:41 ]
[ powód edycji: tytul ]

Pewnie że się da samemu wymienić spręzynki z tyłu odkrecasz amortyzatory z obu stron dobrze jest ustawic tyłna jakiś podstawkach dla pewnej i bezpiecznej pracy, po czym belka sie obniża wyjmujesz stare sprezynki i zakładasz nowe.

ja płaciłem w tym tygodniu 135 zł za sztukę. ja kupiłem, a wymieniał mechanik specjalizujacy się w zawieszeniach. Ale chyba w mk7 jest inne zawieszenie(tj z Mondeo) więc nie wiem jak wyglądaja ceny sprężyn do MKVII.Nie wiem czy dasz rade wymienić to sam, a już za pomocą zwykłego lewarka.

oczywiscie ze sie da samemu wymienic,
ale zaopatrz sie w 2 posnosniki, podnies caly tyl, dla bezpieczenstwa podloz cos pod auto, aha i jak bedziesz opuszczal belke to uwazaj zeby nie urwac przewodow hamulcowych z tylu,
jak podniesiesz, zdejmiesz kola, odkrecasz amory od budy, od belki i wyjmujesz, dasz rade napewno, pozdrawiam

wyjmujesz tylko srobe dolem i 3 nakretki w bagazniku i amor schodzi w dol sam zrobisz bez niczego kanal przydatny chodz niemusi byc.

Cytat:
2007-04-26 23:14:15, krzysiek23 pisze:
wyjmujesz tylko srobe dolem i 3 nakretki w bagazniku i amor schodzi w dol sam zrobisz bez niczego kanal przydatny chodz niemusi byc.

Wystarczy tylko od belki. Nie ma najmniejszej potrzeby odkrecania od budy.

UWAGA!!! nakretka od tej sruby jest fabrycznie przyspawana do belki. Nie urywać i nie traktować diaksem. Wykrecasz sama srube i wyjmujesz(warto minimalnie podnieść sama belke, wtedy srube wyjmujesz reką.

Do wymiany spreżyn w kombi, potrzeba tylko dokrecić dwie srubki od amorów. to sa jedyne śruby które odkręcasz.

[ wiadomość edytowana przez: Slawko dnia 2007-04-27 11:16:31 ]

jkaby co to mam komplet sprezyn na tył do kombiaka , uzywane może ze 2-3 miechy bo potem glebe załozyłem ,
cena 200zł plus przesyka czyli jakieś 211,11zł niech bedzie (do negocjacji)

akby co to napisz priva

witajcie , nie zakładam nowego tematu bo nie ma takiej potrzeby...
mam problem .. kiedy wjadę na jakąś dziurę to masakrycznie cos mi trzaska z tylu po stronie pasazera ... moze to byc sprezyna ? czy cos innego ? jak myslicie ?
samochod to MK6 1.3 97 rocznik

jak mk6 to nie 97 rok
a podluznice masz cale?

bylo Ciemno ... jutro wjade na kanal i zobacze ... ale wstepnie co moge podejrzewac ?

Wejdz i zobacz nie ma co gdybac co stuka bo to tak jak który dzwon w którym kosciele dzwoni

więc okazało się , prawdopodobnie poszła tylna belka , koleś na warsztacie powiedział że za pospawanie tego chce 200 zł co o tym myślicie ? jutro pójdę do niego i zobaczę jak to wygląda ale w razie czego korzystniej chyba jest wymienić ją a nie spawać nie ?
w razie czego macie coś po korzystnej cenie ?