MotoNews.pl

Problem z Neostradą...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie , juz mnie szlag rafia , niech ktoś mi powie kto ma neostrade czy tez takie cyrki ma jak ja.

Otóż od poczatku nowego roku zgłaszałem juz siedmiokrotnie awarie neostrady , przez co byłem odcięty do swiata przez około tygodnia za kazdym razem . Jak nie przełączają coś na centrali to cudują co innego , juz u mnie trzy razy byli goscie z tepsy i spradzali linie oraz twierdzili ze modem mam walniety. Jak przyjechali ze swoim okazywało sie ze to nie modem tylko coś u nich.

Raz coś tam przełączali i nie miałem netu przez tydziń , dzwoniułem do nich do dzień od srody do srody nastepnego tygodnia bo twierdzili ze wszystko jest ok i powinno działać. Dopiero jak przyjechali z tepsy , siedzieli u mnie 15 minut i stwierdzili ze jednak nie działa faktycznie z ich winy net okazało sie ze jak przełączali na centrali i zmianiali jakies dane wyszlo ze net miałaem odciety tak jak bym go nie miał wogóle. Naprawili to...ok.

za dwa tygodnie z nów to samo , miałem połaczenie tylko wtedy jak dzwoniłem na infolinie , modem sie łączył a jk sie rozłaczyłem to rozłączal a wiec jak sprawdzali zawsze net działał. Udało im sie to tez usunąc po kilkunastu moich telefonach. Gosc z tepsy tez przyjechał ale neo juz działało wtedy , uadło im sie naprawić.

Dziś mam znów kolejny przypadek awarii neostrady juz mnie kurwica bierze bo ilez mozna. Modem sie łaczy i rozlacza , zanim tego posta napisałem to liczyłem ile razy wyskakuje mi komunikat o rozłączeniu , juz bylo to 6 razy a ile jeszcze bedzie zanim skończe to nie wiem. Nawet poczty nie moge sprawdzić bo zanim ją otworze to sie rożącza i błąd strony wyskakuje.

Niech ktoś mi powie czy to normalne jest czy nie ??
Płace docholery a wiec wymagam , internet który wiecej nie działa niz działa jest mi nie potrzebny do niczego

Dziś zadzwonie to opieprze ich jak cholera bo to jeszcze mozna zrozumiec raz , moze dwa razy ale nie non stop srednio co dwa tygodnie.

Z tegoż powodu odpuszczam na troche net bo pewnie znów bedą twierdzic ze awaria jest u mnie i minie kolejny tydzień zanim naprawią , a kupe reklamacji jest w toku o zwrot abonamentu jak nie miałem netu , nie bede im za darmo płacił.

Najchetniej bym ich w d.... kopnął i zmienił dostawce internetu ale u mnie na osiedlu jest tylko jeden wariant... neo... radiówek nie chce a wiec odpadają.... juz poprostu ręce opadają do nich.

ja tam z neo nie mam żadnych problemów
fakt że łączę się przez router nie przez modem
ale nie wiem czy ma to jakis wpływ

kiedyś to miałem i szlag mnie trafiał ....wrrrr płacisz złodziejom i oni jeszcze bardziej Cie okradaja wrrrr!!!! ale przyszli po 12 dniach bezczynnosci (tzn ich bezczynności) bo ja oczywiście standardowo wymieniłem modem - ale nic z tego ,przyjechał "pan" ze swym lapkiem i stwierdzoł że coś nie tak u mnie z kablami , hmmm poprawił i nic pojechał do centrali i wrócił , po 10 min wszystko działało i jest jak narazie git mam tu linki do stron kiedy tez miałem taki problem

NEOSTRADA - SHIT ( no ale tez nie mam wyboru)

Powodzenia z TP !!

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=71979

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=77294&postdays=0&postorder=asc&start=0

[ wiadomość edytowana przez: mako dnia 2007-04-23 21:07:37 ]

Cytat:
2007-04-23 09:50:55, sterciu pisze:
radiówek nie chce a wiec odpadają

skoro masz alternatywę to czemu nie chcesz?

Cytat:
2007-04-23 20:47:40, Konrad_P pisze:
skoro masz alternatywę to czemu nie chcesz?

juz miałem radiówkę i dzieuję za taki net , prz zmianie pogody znikał

Suchy tez mam przez router ale wczoraj modem podłaczyłem zobaczyc czy to własnie nie wina routera i jest tak samo...

Mako u mnie tez gosc z lapkiem był dwa razy , podłaczyli swój modem i zawsze okazywało sie ze to jak nie coś na centrali to coś na lini i teraz znów niech przyjedzie bo szlag człowieka moze trafic...

w dialogu na dsl-u 1 mialem tak, ze modem tracil synchronizacje. po dwoch dniach wymienili calego rack'a i wszystko wrocilo do normy

z zabojadowym telepsem nie wygrasz. maja czlowieka w dupie, ale placic kaza. kasy za stracony net pewnie Ci nie zwroca

Cytat:
2007-04-24 09:35:51, sterciu pisze:
juz miałem radiówkę i dzieuję za taki net , prz zmianie pogody znikał Suchy tez mam przez router ale wczoraj modem podłaczyłem zobaczyc czy to własnie nie wina routera i jest tak samo... Mako u mnie tez gosc z lapkiem był dwa razy , podłaczyli swój modem i zawsze okazywało sie ze to jak nie coś na centrali to coś na lini i teraz znów niech przyjedzie bo szlag człowieka moze trafic...

to właśnie u nich wkurza
kiedys tez miałem chwilowo problem z netem
ci się pytają czy mam ich modem czy router
mówię że router
to ci obrazu że wina routera
debile jedni

ale jak się okazało była ich wina

Cytat:
2007-04-24 18:58:48, Piter20 pisze:
w dialogu na dsl-u 1 mialem tak, ze modem tracil synchronizacje. po dwoch dniach wymienili calego rack'a i wszystko wrocilo do normy z zabojadowym telepsem nie wygrasz. maja czlowieka w dupie, ale placic kaza. kasy za stracony net pewnie Ci nie zwroca

Własnie dlatego jak mi nie podniosą transferu na wiekszy to im podziekuje , i tak juz do tyłu mam razem około 4,5 tygodnia bez netu a abonament policzyli sobie za niego. Wiec z tego co mi doradził sam gosciu z tepsy który ostatnim razem usuwał awarie u mnie zeby poprostu jak jeszcze sie powtórzy tak zrobić , połaczyc sie z konsultantem , powiedziec wprost i wtedy on gdzies tam rozmowe przełaczy i pogadac o zmianie transferu. Jezeli nie to po tylu reklamacjach ile ja juz miałem mam prawo pomimo tego ze umowa mi sie we wrzesniu kończy zerwac umowe z winy czestego niedostarczania internetu przez tpsa. A oni zeby nie stracic klientów podniosą mi transfer , tak doradził sam gosciu z tepsy to juz coś o tym swiadczy. Mam teraz 640kb a wiec niech dołożą jeszcze 360kb i bedzie oki.

własnie problem powrócił a wiec narazie wam bo wkurza mnie ciągłe łączenie sie z siecią , wole nie siedziec przed komputerem i nie denerwowac sie bo jeszcze krzywde zrobie monitorowi jakąs przez przypadek

tez mam z tpsa problem i to od samego poczatku
mam neo 1 MB/S i chodzi od poczatku jak 512 zadzwonilem w sumie dopiero raz i odrazu odpowiedz od miłej Pani
"a bo ma Pan wirusy w komputerze"
wiecej nie dzwonilem ale moze jutro sie zbiore
modem mam dobry - sprawdzalem
moze mial ktos podobny problem ?

a sparawdzałes na jakis testerach
np takim

Cytat:
2006-09-07 21:35:25, taz pisze:
Zapraszam www.dsl.cz Pozniej wciskacie to trzecie w menu po lewej i czekacie powodzenia mi wyszlo :

Znajomy ma neo 1mb i jak ściąga to max 120-150kb/s A ja mam radiówkę i niewiele mniej

Tego juz za wiele , dziś dostałem informacje ze awaria usunięta a nic sie nadal nie zmieniło czy oni sobie w kulki lecą z ludzmi ?? Własnie jade do głównej siedziby tepsy we wrocku i tam zgłosze reklamacje łącznie z predyspozycją sprawdzenia całej lini. Jak sie okazuje ja jako jeden dom z czterch jestem podłączony do innej centrali niz reszta osiedla , i ta własnie centrala czesto ulega awariom , tyle sie dowiedziałem... pocieszające nie ??? Albo Niech mnie do jasnej cholery przelączą na tą centrale co reszta osiedla i bede ja miał spokój i oni od ciągłych reklamacji .

zgadnijcie z czym mam dziś od południa problem

dalej to samo

ja juz nie wiem jak to nzawać przepraszam wszystkich za słownictwo ale to wszstko jest juz wkurzajace... ileż mozna do cholery , ciągle to samo , zauwazyłem ze jak juz net pada to zawsze w środe

[ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2007-05-09 21:32:12 ]
[ powód edycji: nerwy nerwami ale ........ wiesz. ]

Cytat:
2007-05-09 21:29:55, sterciu pisze:
[ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2007-05-09 21:32:12 ] [ powód edycji: nerwy nerwami ale ........ wiesz. ]

oki... przepraszam

narazie problem sie rozwiązał , zgadnijcie co było przyczyna ciągłych moich reklamacji od początku roku ?? Jakby nie było walczyłem z nimi prawie pół roku. Okazało sie ze kabel który szedł od studzieńki na ulicy do mojego domu był przerwany w pewnym momencie stąd problemy z linią telefoniczną mialem i internetem. Narzie jest wszystko ok ale kabla nie wymienili tylko go połączyli . Ciekawe na jak długo ta ich robota ostatnia sie zda.