Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-23 09:50:55 Jak w temacie , juz mnie szlag rafia , niech ktoś mi powie kto ma neostrade czy tez takie cyrki ma jak ja.
Otóż od poczatku nowego roku zgłaszałem juz siedmiokrotnie awarie neostrady , przez co byłem odcięty do swiata przez około tygodnia za kazdym razem ![]() Raz coś tam przełączali i nie miałem netu przez tydziń , dzwoniułem do nich do dzień od srody do srody nastepnego tygodnia bo twierdzili ze wszystko jest ok i powinno działać. Dopiero jak przyjechali z tepsy , siedzieli u mnie 15 minut i stwierdzili ze jednak nie działa faktycznie z ich winy net okazało sie ze jak przełączali na centrali i zmianiali jakies dane wyszlo ze net miałaem odciety tak jak bym go nie miał wogóle. Naprawili to...ok. za dwa tygodnie z nów to samo , miałem połaczenie tylko wtedy jak dzwoniłem na infolinie , modem sie łączył a jk sie rozłaczyłem to rozłączal a wiec jak sprawdzali zawsze net działał. Udało im sie to tez usunąc po kilkunastu moich telefonach. Gosc z tepsy tez przyjechał ale neo juz działało wtedy , uadło im sie naprawić. Dziś mam znów kolejny przypadek awarii neostrady ![]() Niech ktoś mi powie czy to normalne jest czy nie ?? Płace docholery a wiec wymagam , internet który wiecej nie działa niz działa jest mi nie potrzebny do niczego ![]() Dziś zadzwonie to opieprze ich jak cholera bo to jeszcze mozna zrozumiec raz , moze dwa razy ale nie non stop srednio co dwa tygodnie. Z tegoż powodu odpuszczam na troche net bo pewnie znów bedą twierdzic ze awaria jest u mnie i minie kolejny tydzień zanim naprawią , a kupe reklamacji jest w toku o zwrot abonamentu jak nie miałem netu , nie bede im za darmo płacił. ![]() Najchetniej bym ich w d.... kopnął i zmienił dostawce internetu ale u mnie na osiedlu jest tylko jeden wariant... neo... radiówek nie chce a wiec odpadają.... juz poprostu ręce opadają do nich. |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-04-23 19:54:56 ja tam z neo nie mam żadnych problemów
fakt że łączę się przez router nie przez modem ale nie wiem czy ma to jakis wpływ |
![]() Konrad_P ni ma rajdówki :-( Kraków | 2007-04-23 20:47:40
skoro masz alternatywę to czemu nie chcesz? |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-24 09:35:51
juz miałem radiówkę i dzieuję za taki net , prz zmianie pogody znikał ![]() Suchy tez mam przez router ale wczoraj modem podłaczyłem zobaczyc czy to własnie nie wina routera i jest tak samo... Mako u mnie tez gosc z lapkiem był dwa razy , podłaczyli swój modem i zawsze okazywało sie ze to jak nie coś na centrali to coś na lini i teraz znów niech przyjedzie bo szlag człowieka moze trafic... |
Piter20 (M) A3 WRC | 2007-04-24 18:58:48 w dialogu na dsl-u 1 mialem tak, ze modem tracil synchronizacje. po dwoch dniach wymienili calego rack'a i wszystko wrocilo do normy ![]() z zabojadowym telepsem nie wygrasz. maja czlowieka w dupie, ale placic kaza. kasy za stracony net pewnie Ci nie zwroca ![]() |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-04-24 19:07:38
to właśnie u nich wkurza kiedys tez miałem chwilowo problem z netem ci się pytają czy mam ich modem czy router mówię że router to ci obrazu że wina routera debile jedni ale jak się okazało była ich wina |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-25 10:11:21
Własnie dlatego jak mi nie podniosą transferu na wiekszy to im podziekuje , i tak juz do tyłu mam razem około 4,5 tygodnia bez netu a abonament policzyli sobie za niego. Wiec z tego co mi doradził sam gosciu z tepsy który ostatnim razem usuwał awarie u mnie zeby poprostu jak jeszcze sie powtórzy tak zrobić , połaczyc sie z konsultantem , powiedziec wprost i wtedy on gdzies tam rozmowe przełaczy i pogadac o zmianie transferu. Jezeli nie to po tylu reklamacjach ile ja juz miałem mam prawo pomimo tego ze umowa mi sie we wrzesniu kończy zerwac umowe z winy czestego niedostarczania internetu przez tpsa. A oni zeby nie stracic klientów podniosą mi transfer , tak doradził sam gosciu z tepsy to juz coś o tym swiadczy. ![]() |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-25 10:22:02 własnie problem powrócił a wiec narazie wam bo wkurza mnie ciągłe łączenie sie z siecią , wole nie siedziec przed komputerem i nie denerwowac sie bo jeszcze krzywde zrobie monitorowi jakąs przez przypadek ![]() |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-04-28 07:45:07 a sparawdzałes na jakis testerach
np takim
|
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2007-04-28 07:48:13 Znajomy ma neo 1mb i jak ściąga to max 120-150kb/s ![]() ![]() |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-28 10:48:15 Tego juz za wiele , dziś dostałem informacje ze awaria usunięta a nic sie nadal nie zmieniło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-05-09 21:23:05 zgadnijcie z czym mam dziś od południa problem ![]() |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-05-09 21:26:17 dalej to samo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-05-09 21:29:55 ja juz nie wiem jak to nzawać ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2007-05-09 21:32:12 ] [ powód edycji: nerwy nerwami ale ........ wiesz. ] |
![]() sterciu ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-05-12 18:42:54
oki... przepraszam ![]() narazie problem sie rozwiązał , zgadnijcie co było przyczyna ciągłych moich reklamacji od początku roku ?? Jakby nie było walczyłem z nimi prawie pół roku. Okazało sie ze kabel który szedł od studzieńki na ulicy do mojego domu był przerwany w pewnym momencie stąd problemy z linią telefoniczną mialem i internetem. Narzie jest wszystko ok ale kabla nie wymienili tylko go połączyli ![]() |