| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-24 18:14:19
Tak tydzien temu zmieniany plyn toyota DOT-4 ale moze to wina kashyamy, sam nie wiem. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-24 21:36:53
1. Na ręcznym też taka różnica ? 2. Dobrze wyczyściłeś bębny przed założeniem ? 3. Szczęki dobrze wyregulowane ? 4. Układu na pewno nie zapowietrzyłeś przy wymianie ? 5. Masz korektor siły hamowania tylnej osi ? Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-25 15:07:24 Na recznym nie wiem juz ;-(, gosc sprawdzal ponownie tylko nozny, i popedzal zeby jechac dalej.....
Bebny jeszcze zżuce i wyczyszcze papierkiem sciernym. szczeki wyregulowane tym pokretelkiem tak zeby bebny ino ino wchodzily i nie ocieraly za mocno przy obracaniu owym bębnem. czuc ze ciut ociera przy obracaniu ale nie stwarza jakiegos wiekszego oporu. Nie odpinalem zadnego weza, tylko szczeki zrzucilem i sprezyny to chyba przez to nie zapowietrzy sie ... Co do kolektora to kij wie w ksizce nic nie pisze, tylko uklad wspomagania (to kolko na podszybiu) i pompka ham. tyle.... |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2007-04-25 19:13:06 Przy wymianie okładzin powinienes przetoczyc powierzchnie bębna i troche "podocierac" nowe okładziny. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-25 19:33:54
No to szkoda że nie zwróciłeś na to uwagi. Można by ocenić czy to wina hydrauliki czy ogólnie coś z tyłu jest do kitu.
Szczęki się reguluje na założonym bębnie. Ba, nie dość że założonym to jeszcze dociśniętym śrubami od kół dość solidnie. A najlepiej na założonym i dociągniętym kole. Już nie mówiąc o tym żeby je dobrze ułożyć przed regulacją...
Ale mnie nie chodziło o wymianę szczęk tylko o wymianę płynu, o której wspominałeś. Może wtedy łyknął deczko luftu ?
Dobra, przyjmijmy że nie masz tego korektora. Skupmy się na bębnach i tym co w nich siedzi... Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-26 21:10:26 Sprawdzalem korektora nie ma.
Kurde w jaki sposob.....? Ciezko mi sobie jakos nawet to wyobrazic
W haynesie pisze tylko zeby szczeki nie ocieraly o bebny .. Ja nie slyszalem zeby urzadzenie wspomagajace albo pompa ham. robila jakies problemy po 200tys w naszych toyotach. moze sprobuje jeszcze odpowietrzyc faktycznie moze łyknol ukladzik troche tlenu ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-26 22:06:43
Wsadź łeb głęboko pod auto, odczyść tarczę blaszaną od tyłu i znajdziesz gumową zaślepkę, po wyjęciu której można podregulować szczęki
Jak masz rant i ustawiasz szczęki tak żeby bęben wlazł, to jak siądzie na swoim miejscu to mu się robi większy luz do szczęki. Czyż nie ? Pozdro. Ps. Poszukaj sobie części nr 47496 albo od razu 47491-20011 |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-27 15:30:00 Jak je wytregulowac, na czuja zeby nie bylo slychac ze trze okladzina o beben ....?
Musze EPC znowu zainstalowac....;-( |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-27 22:46:28 Tak.
Może minimalnie przycierać miejscami jak jest bęben zjajowacony (a zawsze w jakimś stopniu jest), ale ogólnie koło ma się swobodnie kręcić. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-28 12:59:32 Piszesz o tej zaslepce z tyłu, ale mam tez taką ząbkową bieżnie do regulacji miedzy szczekami to jest tez do reg. odstepu szczek od bebna....?
Czy li jak mam to rozumiec sa 2 rzeczy ktorymi sie reguluje szczeki ...? |