!!!!!!!Alarm ciągle uzbrojony....!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie. Może ktoś mógłby mi pomóc. Wczoraj zablokował mi się alarm, jest cały czas uzbrojony przy próbie wyłączenia pilotem jest sygnalizacja taka jakby za każdy razem ponownie sie uzbrajał cały czas takie same reakcje, Próbowałem zresetować odłączając jedną klemę od akumulatora i żadnej zmiany.
Zanim pojawie sie z autem w serwisie pomyślałem że może jest jakaś sztuczka żeby obyć się bez mechanika. pozdrawiam

Cytat:
2007-04-24 15:28:02, piotr987 pisze:
Witam mam pytanie. Może ktoś mógłby mi pomóc. Wczoraj zablokował mi się alarm, jest cały czas uzbrojony przy próbie wyłączenia pilotem jest sygnalizacja taka jakby za każdy razem ponownie sie uzbrajał cały czas takie same reakcje, Próbowałem zresetować odłączając jedną klemę od akumulatora i żadnej zmiany. Zanim pojawie sie z autem w serwisie pomyślałem że może jest jakaś sztuczka żeby obyć się bez mechanika. pozdrawiam

Odepnij kostkę od centralki.
Później możesz ją wypiąć i rozebrać, może bateria która podtrzymuje ma już dość.
Długo masz ten alarm ?
I na przyszłość lepiej odrazu podać jaki to model alarmu
Do każdego są inne sztuczki

No alarm już ma swoje lata całe 10 będzie za miesiąc odkąd z salonu wyjechał nic w alarmie nie było wymieniane. Jakieś 2-3 miesiące temu padł mi akumulator i po naładowaniu była podobna sytuacja z tym że alarm był cały czas wyłączony nie dało się go włączyć w serwisie pow mi że musiałem jakąś kombinacją (duży mały guzik na pilocie) zablokować system i oni nic nie mogą wymyślić ale po dwóch tygodniach nagle zaczęło działać. Alarm jest firmy EBS model jeśli dobrze odczytałem to BS 303 PB-N. POZDRAWIAM

Możliwe że trzeba zresetować piloty od alarmu i ponownie je zaprogramować. Jeżeli masz instrukcję do alarmu to powinno być opisane krok po kroku jak to zrobić. Ja miałem podobnie po wymianie akumulatora na nowy. U mnie przyczyną był stary akumulator, który w końcu padł.