Prędkość

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pisałem o prędkości i szarpaniu okazało się że w instalacji gazowej jest jakiś syf .Wygląda na jakąś oleistą substancję. Mam całą instalację do płukania .

Cytat:
2007-04-24 16:45:16, Kuglarz3 pisze:
Pisałem o prędkości i szarpaniu okazało się że w instalacji gazowej jest jakiś syf .Wygląda na jakąś oleistą substancję. Mam całą instalację do płukania .

...to że w reduktorze odkłada się "ta" oleista substancja to raczej nic nowego...

Co kilkanaście tys. km należy odkręcić śrubę M6 od dołu reduktora - lub imbusową z boku na dole - w zależności od typu reduktora i całą maź spuścić.

W moim przypadku zastanawiająca była tylko ilość owej mazi. W poprzednim moim samochodzie -Polonezie- przy podobnych jak u Ciebie objawach dawało sie spuścić nawet do ok. 40 ml - a teraz w Espero 10 ml to max !!! (reduktor ten sam)

Odkręć , spuść , nie panikuj - i szerokiej drogi

fantastycznie, ja dzisiaj idac do samochodu bym wszedl w psia kupe, naszczescie jakos sie udalo ja wyminac, ale niezle sie spocilem.

co do spuszczania tej mazi to pozniej wskazana a nawet konieczna jest ponowna regulacja bo membrana sie inaczej odksztalca po spuszczeniu tego syfu takze i wolne obroty zmieniaja mieszanke