Wracając do tylnych sprężyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jak kiedyś pisałem, już trzeci raz pękła sprężyna z tyłu. Ktoś mi polecił sprężynki od astry kombi. Ojciec był w jakimś sklepie i tam mu powiedzieli, że te sprężyny bezpośrednio nie pasują do espero. Jak jest faktycznie? Kolejny raz firmowych nie chcę...

Ja już zdecydowałem się na sprężyny od malacza, jak będę miał 250 zyla to walę do warsztatu gdzie takie cuda robią, sąsiad jeździ już prawie rok (nadmienię że autko nie stoi, tylko non stop w ruchu) i wszystko jest ok, drugi ( cierpiarz) nie wierzył i założył serię, i po 2 miechach samochód siedzi prawie jak mój po 4 latach!! Zaryzykuję i opiszę jak wyszło ale to będzie dopiero w okolicach września
z wiadomych powodów

Dobre sprężyny to Kileny. Koszt około 300 zł za pare.

To podobnie jak za oryginaly do Espero... Ja mam nadzieje, ze moje nie pekna tak szybko. Wymienilem je na utwardzone do Espero/Lanos - i mam rowniez nadzieje, ze troche na tym pojezdze. Zakonserwowalem je tez Bitexem w sprayu bo poprzednie bylyb strasznie skorodowane...A swoja droga to moze one pekaja po prostu przez zbytnie obciazenie Espero. Duzy bagaznik ...mozna sporo zaladowac, a kilogramow sie nie liczy...

Kurcze a ja tam dbam o espero i nie pozwalam go przeladowywac.
Tak ogolnie to moje espeor jest 3 osoboe wiecej nie pozwalam.
Czyli ja +1 +1 troche bagazu i w groge.
I spen. jakos daja rade ale chyba sa juz na wykonczeniu bo dwno nie wymienialem jakies 100.000 km

U mnie jest tak samo Malo osob w duzym autku

Cytat:
2003-06-10 23:31:11, Bednar pisze:
Jak jest faktycznie?

No i się nie dowiedziałem

Cytat:
2003-06-14 21:05:36, Bednar pisze:
Cytat:
2003-06-10 23:31:11, Bednar pisze:
Jak jest faktycznie?

No i się nie dowiedziałem

Pasują od Kadeta kombi. Są sztywniejsze i mogą podnieść tył