MotoNews.pl

125p SWAP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.jestem tu nowy takze z gory przepraszam jesli zalozylem topic ktory moze juz istnieje ale szczerze mowiac wolalbym aby wszystkie potrzebne mi informacje znalazly sie tutaj a wiec:

co myślicie i co bedzie potrzebne ( jakie przerobki) zeby wstawic do F 125p motor od BMW 1.8 lub 2.0 . Bardzo prosze o powazne potraktowanie tematu i szczegolowe wypowiedzi

ewentualnie jakie wy proponujecie silniki do SWAP-u do fiacika.
z gory musze powiedziec ze nie planuje zrobic tzw "wiejskiego tuningu" tak szlachetnego samochodu jak fiacik 125p ale 100% renowacje w oryginal a ewentualne zmiany dotycza tylko jednostki zawieszenia i napedu. z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich milosnikow "duzego fiata" Piotrek

jesli masz zamiar roib klasycznie auto to jedynym rozsądnym rozwiazaniem jest silnik dohc z rodziny fiata, np. 2.0 lub 1.8. silnik prosty, mocny i jakby nie było fiat, a montaż stosunkowo prosty i nie wymagajacy wielu przerobek

a mozesz mi cos wiecej powiedziec o tych silnikach? w jakich autach one byly montowane ,czy łatwo mozna je dostac i jakie kwoty się ich tyczą? pozdrawiam

Cytat:
2007-04-27 15:59:22, repliken pisze:
a mozesz mi cos wiecej powiedziec o tych silnikach? w jakich autach one byly montowane ,czy łatwo mozna je dostac i jakie kwoty się ich tyczą? pozdrawiam

wyszukiwarka prawde ci powie

mimo wszystko prosze o bardziej szczególowe zaangażowanie niż kolega "koniu" napewno ktorys z Was rowniez sie tym interesowal a moze nawet przeprowadzal takie zabiegi wiec prosilbym o pomoc od wlasnie takich ludzi. z gory dzieki i pozdrawiam...moze ktos ma do sprzedania taki silnik 2.0 dohc? jaki lepszy na wtrysku czy gaznik? ktory mocniejszy i ktory mniej pali? jak to sie ma do starych fiatów ( rocznikow ok 73 do 80) ktore maja wąski tunel skrzyni biegów? pozdrawiam

Cytat:
2007-04-27 17:08:43, repliken pisze:
mimo wszystko prosze o bardziej szczególowe zaangażowanie niż kolega "koniu" napewno ktorys z Was rowniez sie tym interesowal a moze nawet przeprowadzal takie zabiegi wiec prosilbym o pomoc od wlasnie takich ludzi. z gory dzieki i pozdrawiam...moze ktos ma do sprzedania taki silnik 2.0 dohc? jaki lepszy na wtrysku czy gaznik? ktory mocniejszy i ktory mniej pali? jak to sie ma do starych fiatów ( rocznikow ok 73 do 80) ktore maja wąski tunel skrzyni biegów? pozdrawiam

odpowiedzi na wszystkie w/w pytania znajdziesz w zasopbach naszego forum,wystarczy użyć wyszukiwarki... hasła do niej to np. : dohc , swap , 125p , monte carlo.
chcesz budować auto a nie umiesz sobie zadać trudu przeszukania kilku stron ?

znowu...
BLOKUJE