Interfejs i Prog.do diagnostyki LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,od dawna nosze sie takim zamiarem aby kupic interfejs do mojego essa który jest jak w temacie zasilany instalacja LPG.
Wiec szukam sobie po allegro i sa różne i ceny nie wygórowane wrecz taniocha ,zdecydowąłem sie na to gdyz gazownik bierze za ustawienie i wpiecie do laptoa 30zł za regulacji 5 min takze spokojniemi sie zwraca zauwarzyłem to wielka filozofia nie jest bo program mu sam podawał sugestie a on jak kazdy gazwonik w tym kraju i mechanik robi metoda "prób i błedów"wiec ja tez moge!!!
I w zwiazku z tym pytanie jak dobrać dobrze interfejs gdzie na fakturze z instalacji mam podany model sterowników czy jakoś tak???
I kolejne gdzie znalesc program dzieki któremu ustawie sobie instalacje lpg??

P.S
Możecie pomyslec ze zwariowałem bo jak laik może grzebac sie w lpg gdzie pan gazwonik to mechanior FIRST CLASS!!! Otóz moja decyzje pzresadziła wczorajsza wymina filtra gazu,ojciec dzwonił i sie umawiał wstepnie z gazwonikami taka operacjakosztuje 50zł to ja tropche ponecie troche po kumplach i z kumple który tez to robił jakiś czas temu wymieniliśmy te "filterek" kwestia 10min koszt filterka 7zł i wiem ze jak sam zrobie to pewniej niz jak koles z fajka w reku grzebiazy mi prz aucie))

Pomózcie panowie co wiel gółw to nei jedna)) pozdrawiam "nie dajmy sie oszukiwacPseudoMechanika"

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_87 dnia 2007-04-28 13:44:27 ]

musisz sie dowiedziec jaki masz sterownik do tej instalacji
po drugie do jakiego komputera bedziesz to podlaczal

po pierwsze jaki sterownik jest, po drugie trzeba do tego dobrac odpowiedni program (niektorzy producenci kompow LPG na swoich stronach udostepniaja bezplatnie) a po trzecie jak juz to wszystko mamy (lub wiemy ze zdobedziemy soft do naszego kompa) patrzymy jaka mamy zlaczke diagnostyczna w instalacji LPG (jest kilka rodzaji) i kupujemy na allegro interfejs z odpowiednim zlaczem -najlepiej kupic inferfejs na USB -bo kazdy komp ma to zlacze

inna kwestia ze skoro nie potrafisz majac fakture znalezc na niej sterownik to eee sorry ale lepiej nie bierz sie za cos o czym nie masz zielonego pojecia

bo nastepny watek bedzie "poprzestawialem cos w sterowniku i ojciec mnie za......"

hmmmm kainek włanie że nie masz racji bo każy na czymś sie uczył a ja mam lpg prawie rok, a wiem juz bardzo duzo w porównaniu do innych a pisze zeby sie dowiedziec co i jak bo po co przepłacac ,a sterownik zkat mam wiedziec jak nie wiem dokąłdnei szukam na forach moze ktos pomoze nawet najlepsi fachowcy uczli sie od innych !!!! a na fakturze nie ma napisane sterownik!! wiec jak nie mam pojecia to zmierzam zdobyc troche wiedzy!!!
Zreszta warto zwrucić uwage po ilości odp na ten post ze bardzo mało osób wie oczym mowa a co dopiero ma jakieś pojecie także chyba jestem juz do przodu)) Bo raczej nie pisze tematów rzeka"jaki olej" czy "co to za kabele" "SKOJARZENIA" "FRAKCJA KAWALERÓW"
-Kabel usb allegro okej?
-hmm komp laptop prawdopodbnie !!!
-jakaś nazwa programu??

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_87 dnia 2007-04-28 16:13:59 ]

bys najpierw nad gramatyka i ortografia popracowal
bo to dramat jest

pozatym tak jak borys napisal programy sa pod konkretne sterowniki

Kaineka to czasem trzeba chyba
się czepia

przeprasza najmocniej a pan co POLONISTA???faktura lpg

hmm to który to streownik domyslam sie ze "stag" ale w nazwach sterowników jest cos typpu stag 2,0 a na fakturze nie ma czegoś [podobnego!!!!! wejscie 4 pinowe a kośc 8!!czyli żeby nie było kosc kwadratowa ale w środku 4 piny ustawione poziomo!!!

ktos wie jaki to ster???

Cytat:
2007-04-29 11:46:55, piotrek_87 pisze:
ktos wie jaki to ster???

a nie masz "wyciągu ze świadectwa homologacji" ?, tam powinny być podane wyszczególnione podzespoły z nazwami producenta.

u mnie wygląda to tak: Homologacja

Jak widać gazownik się nie popisał przy wypełnianiu tego świstka i wpisał tylko nazwy producenta, ale poszperałem w esince i z pomocą strony producenta wiem, że u mnie siedzi LECHO Mini(lambda). Z tego co napisał producent to do regulacji tego nie potrzeba komputera PC, ale podłączyć można bo mi gazowniki podpinali więc też podpinam się do postu o soft do tego badziewia bom w sieciuni nie znalazł Może ktoś z Was takowy posiada

Ps. Swoją drogą to niezły temat do obgadania jest, bo z instalką dość często wypada jeździć na regulację, a skoro można to zrobić samemu a przy okazji zaoszczędzić trochę kasiory to czemu nie?

Temat moim zdaniem bardz dobry i wazny hihihi no mam ta homologacje oto i ona:homologacja
A powiedz gdzie patrzyłes na kompa mam rozumieć od gazu i tam spisałes symbole??? to jest sterownik tak??? a jaka masz wtyczke??

A ja mam sterownik RAZMUS, programik do niego ściągnąłem z neta, interfejsik zakupiłem allegro. Mam kolege mechanika z laptopkiem- sami sobie dajemy rady

to powiem wam ze u was drogo...
u mnie wymiana filterka 20zl jeden plus ze on ma ta pianke czy ucieka widac ja nie ..
a do kompa bierze mnie za free.. i nie jestesmy kolegami

ale fajna sprawa.. moglbym u siebie pobawic sie z rezerwa bo za chiny dziwnie swieci na 4 kontrolki zapala mi sie 3

Z pozycji "mini kit elektronik" na fakturze raczej trudno wywnioskować co to za komp jest. Zrób fotke pod maska i wrzuć to się coś pomyśli i doradzi. Ja mam BINGO S4, programy są do pobrania (za darmo) ze strony producenta, pozostaje tylko interfejs. Też o tym myślałem.

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2007-04-29 17:01:38 ]

wystarczy chwila z google zeby sie dowiedziec
CLICK

tylko po co ich uzywac skoro mozna czekac az ktos uzyje ich za nas prawda piotrek_87?

a co do polonisty to nim nie jestem ale Twoj post
Cytat:
2007-04-28 16:11:40, piotrek_87 pisze:
hmmmm kainek włanie że nie masz racji bo każy na czymś sie uczył a ja mam lpg prawie rok, a wiem juz bardzo duzo w porównaniu do innych a pisze zeby sie dowiedziec co i jak bo po co przepłacac ,a sterownik zkat mam wiedziec jak nie wiem dokąłdnei szukam na forach moze ktos pomoze nawet najlepsi fachowcy uczli sie od innych !!!! a na fakturze nie ma napisane sterownik!! wiec jak nie mam pojecia to zmierzam zdobyc troche wiedzy!!! Zreszta warto zwrucić uwage po ilości odp na ten post ze bardzo mało osób wie oczym mowa a co dopiero ma jakieś pojecie także chyba jestem juz do przodu)) Bo raczej nie pisze tematów rzeka"jaki olej" czy "co to za kabele" "SKOJARZENIA" "FRAKCJA KAWALERÓW" -Kabel usb allegro okej? -hmm komp laptop prawdopodbnie !!! -jakaś nazwa programu?? [ wiadomość edytowana przez: piotrek_87 dnia 2007-04-28 16:13:59 ]

wyglada jak jakis belkot po prostu

Kainek jeśli ten stag to komp od gazu czyli jak koledzy stwierdzili z faktury"mini kit eklektronik" to ja mama zupełnie inny jutro zrobie fotke pod maska) a tak apropo to po co sie czepiasz??? forma znośna !!! liczy sie sens i temat))
"matimat" cieżko jest sie dobrać do ustawień???

Cytat:
2007-04-29 20:35:06, piotrek_87 pisze:
Kainek jeśli ten stag to komp od gazu czyli jak koledzy stwierdzili z faktury"mini kit eklektronik" to ja mama zupełnie inny jutro zrobie fotke pod maska) a tak apropo to po co sie czepiasz??? forma znośna !!! liczy sie sens i temat)) "matimat" cieżko jest sie dobrać do ustawień???

zerknoles pod link ktory podalem ?

tu jest foto STAGa L i W

i z opisu aukcji
W skład zestawu wchodzi

* Kontroler STAG 2L
* Przełącznik STAG 2W

swoja droga na ogol na sterownikach jest napisane co to za model jest, wystarczy przeczytac

[ wiadomość edytowana przez: kainek dnia 2007-04-29 20:58:45 ]

kolego.... nie ma sie co nerwowac ale z faktury wychodzi ze masz komputer STAG-2L. STAG-2W to przelacznik tylko, minikit elektronik to reduktor (chyba Zavoli) z osprzetem czyli zlaczkami, przewodami i elektrozaworem zapewnw.

wszystkie materialy do tej instalacji znajdziesz na www.ac.com.pl
Swoja droga to baaardzo prosty sterownik i chyba (z tego co widze na stronie) bez mozliwosci ingerencji przez interfejs....

borysie własnei ze gazownik reguluje laptopem np kumpel w astrze ma ze pokrentłamsie reguluje a u mnei tego nie ma(( a ma podobna instalke zrobie fotke i obczaicie

KAINEK ty bardzo nerwowoy czowiek jestes,widiząłem lik czytałem ale ja nie mama takiej carnej skrzynki z napisem stag mama srebna metalowa i nie ma na niej napisane stag chyba ze juz w co innego patrze zrobie fotki i zamieszcze i po co nerwy???

borys strona kozak thx))