Hyundai lantra - wycie oleju z czego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Proszę o pomoc. Lantra 1997 kobli silnik 2, 0 z klimą. Od dwóch dni cieknie mi olej (no raczej kapie) tylko nie wiem co to jest. Otóż przed chłodnicą przy sygnale dźwiękowym znajdują sie dwa przewody metalowe biegnące równolegle obok siebie. I cieknie z tego poniżej. Co to są za przewody ? Klimatyzacja czy coś innego ? Ile może kosztowac naprawa ? Bardzo prosze o pomoc, nigdy nie miałem żadnych problemów z olejem a tu takie coś
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
PGR

Czy to przypadkiem nie wspomaganie?? A jaki kolor ma to coś co cieknie?? Jak czerwony to chyba wspoma.

to prawdopodobnie przewody od chłodzenia płynu ze wspomagania, ostatecznie można spróbować kupić rurkę miedzianą (jak do centralnego ogrzewania do domu) albo coś wygrzebać na szrocie, tylko koniecznie przedmuchaj przed montażem, pompa nie znosi syfu w oleju

Dzięki,

Czy mozna to kupić (te rurki ) w jakimś sklepie motoryzacyjnym czy to jest część jakieś większej całości (system chłodzenia płynu wspomagania).
Czy po wyjęciu tych rurek nie wyleci cały płyn - rozumiem, że muszę też kupic płyn wspomagania .
Tak czy inaczej muszę sie tym szybko zająć.
PZDR
PRG

Płyn cały wyleci po rozpięciu rurek. Zmierz średnicę rurek i po prostu je kup. Ja u siebie przerabiałem całe to ustrojstwo i nie miałem większych problemów.
Powodzenia i pozdrawiam