Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-30 14:07:20 Na podstawie własnych doświadczeń polecam jako elementy "swapowane" ![]() - VW Passat B5 (przed liftingiem pyska ![]() - Fiat Bravo/ Brava Oba rozwiązania posiadają regulowane dysze, rozpylają mgłę wodną, kosztują grosze a elementy z Passata dodatkowo są ogrzewane, co przydaje się w zimie, gdy parkujemy pod przysłowiową "chmurką". Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-05-03 01:00:26
Jak tylko zakończę boje z "chlastaniem" maski i lakierowaniem, nic nie będzie stało na przeszkodzie, abym podrzucił a właściwie - wykonał zdjęcia ![]() Montaż spryskiwaczy można przeprowadzić na kilka sposobów, gdyż niestety elementy od Passata nie stanowią systemu "plug and play" w przypadku Espero. Wspomniane sposoby to: - przerobić otwory w masce - przerobić mocowanie spryskiwaczy - wyciąć mocowanie spryskiwacza i "na chama" przykleić je do maski (hmm, niepolecam ![]() Ogrzewanie podłączone jest pod ogrzewanie tylnej szyby, gdyż moim skromnym zdaniem jest to najrozsądniejsze wyjście. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
Buba030 Płock | 2007-05-03 16:03:26 Dzięki za info. Jak bedziesz mógł to zrób fotki i pokaż jak to wygląda. A Ty jakim sposobem je mocowałeś? Przerabiałeś mocowanie spryskiwaczy czy otwory w masce? Czy jakośc spryskiwania jest lepsza niż przy oryginalnych dyszach espero?
Mam dwie pompki u siebie a więc ciśnienie powinno być w miare ok. A te dysze od Passata - o co konkretnie w sklepie pytać , tzn od jakiego modelu , rocznika???? jaki może być tego koszt? |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-03-07 22:44:00 Sam jestem zainteresowany, bo moje jakieś po zapychane i już ciężko je odepchać... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-03-08 22:28:46 A żeś wyciągnął trupa z szafy ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-03-08 22:31:24 Zerknąłem na datę logowania, a nie na ostatni post ![]() Nie jest taki stary. Dopiero się zaczął rozkładać. ![]() |