| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
japoniec Bydgoszcz | 2007-05-03 19:27:57 Dodam jeszcze że mimo iż przekaźnik jest dobry to nie słychać pstrykania w nim podczas przekręcania przełącznika świateł |
japoniec Bydgoszcz | 2007-05-04 22:07:58 Dzięki za odpowiedź. Tylko jak to zrobić i jak zinterpretować ewentualne wyniki? |
japoniec Bydgoszcz | 2007-06-23 17:55:24 Niestety do dziś nie poradziłem sobie ze światłami. Sytuacja wygląda tak: stojąc przodem do przodu samochodu do prawej żarówki dwuwłóknowej dochodzą kable: czerwono-żółty, czerwono-zielony, czerwony; do lewej: czerwono-żółty, czerwono-zielony, czerwono-biały. Gdy w kostce odłączonej od przełącznika świateł zewrę czerwono-zielony z biało-czarnym cienkim oraz czerwono-niebieski z biało-czarnym grubym to mam światła mijania. Gdy jest podłączony przełącznik mam tylko postojowe i długie tylko na flesza. Gdy podłączony jest przełącznik(ustawiony w pozycje świateł mijania) nie ma prądu(próbnik się nie świeci) w kostce przy żarówkach, a w gnieździe przekaźnika (po jego wyjęciu) próbnik świeci (bardzo słabo) przy zwieraniu: dwóch szerokich, szerokiego i wąskiego na krzyż (patrząc od przodu to prawy szeroki dolny i lewy wąski górny, natomiast lewy szeroki dolny i prawy wąski górny nie świeci). Przy odłączonym przełączniku i zwarciu jak opisałem wyżej światła oczywiście działają a w gnieździe przekaźnika próbnik świeci (bardzo mocno) przy zwieraniu: dwóch szerokich, szerokiego i wąskiego (w obydwu kombinacjach) i dodatkowo dwóch wąskich, w kostkach przy żarówkach próbnik świeci w zwarciu czerwono-żółty i czerwono-zielony oraz czerwono-zielony i czerwony (prawa lampa); czerwono-żółty i czerwono-zielony oraz czerwono-zielony i czerwono-biały (lewa lampa) |
japoniec Bydgoszcz | 2007-06-30 22:52:47 Czy nikt nie ma pojęcia jak to naprawić? Na moje wygląda to na przełącznik ale z tropu zbiło mnie to, że jak przywiozłem ze szrotu 2 sztuki, co prawda nie wiem czy działały w tych samochodach czy nie, to niestety objawy były też te same. Jak to sprawdzić czy to przełącznik czy masa gdzieś uciekła? Niestety nowy kosztuje 50 euro i nie chcę wydawać niepotrzebnie pieniędzy, a nie mam nikogo kto by miał taki sam samochód jak ja. W moim modelu przełącznik świateł i kierunkowskazów oraz wycieraczek są oddzielne, a nie jak w starszych modelach zespolone. |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2007-07-02 23:02:59 ja pomieszałem coś ze światłami w cari przez odpięcie jakiejś wtyczki w automatach po prawej stronie od kierowcy tuż przy progu, nie podłączyłem później jakiejś wtyczki i też nie miałem mijania za to drogowe były ale z jaimiś utrudnieniami.
może za wiele nie pomogę ale sprawdzenie wszystkich połączeń na kostkach na pewno nie zaszkodzi. ja po prostu wpiołem kostkę o której zapomiałem i po sprawie powodzenia |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-07-02 23:20:22 jak masz oddzielnie to się ciesz
spróbuj z jakiejś corolli znaleźć... albo odżałuj te 50 Euro... jakby do mnie tyle kosztował w ASO, to nie zawracałbym sobie w ogóle głowy szukaniem po złomowiskach... pzdr |
japoniec Bydgoszcz | 2007-11-10 22:03:09 Witam.
Wszystkich zainteresowanych tych tematem informuję, że przyczyną moich problemów był włącznik świateł przeciwmgielnych |