MotoNews.pl

Amortyzatory HART

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka jest opinia o amortyzatorach gazowych HART. I czy jest to przyczyna amortyzatorów czy czegoś innego stuków w zawieszeniu z tyłu,

mysle ze nie amroków ale takich gum ktore znajduja sie do góry i amortyzator oi oristu wali w blache ... mysle ze wymianana tych ze gum załatwiła by sprawe.... tak mi mówił znajomy....

We wrzesniu ubr. wymieniałem amortyzatory i po bardzo krótkim czasie zaczeło mi stukac, tak że nie wię czy jest to wina amortyzatorów czy tych gum, chyba że mechanik ich nie wymienił, amortyzatory są gazowe, jak niedawno mechanik wymieniał mi osłonę przegubu to powiedział ze amortyzator z tyłu jest walniety.

jeśli sam wymieniałeś amortyzatory to jak sam piszesz po krótkim czasie zaczeło ci stukać więc moim zdaniem przyczyna jest prosta musisz dokręcić amory tak się zawsze robi gumy się ułożyły i powstał teraz luz więc dokręcenie powinno załatwić sprawę.

Amortyzatory wimieniał mechanik

To i tak dokręć amory przed samym dokręceniem sprawdz ręcznie czy nie mają luzów tak jest po wymianie że po przejechani jakiegoś czasu trzeba dokręcić.

A czy luzny amortyzator moze byc przyczyną ze samochód "pływa"

Nie pływanie samochodu może być spowodowane złą zbieżnością radzę skontrolować przednie zawieszenie i zbieżność ale stawiam na zbieżność

Cytat:
A czy luzny amortyzator moze byc przyczyną ze samochód "pływa"

oczywiście ze tak. ponieważ amortyzator nie spełnia wtedy swojej powinności. co do amorów z HART to uważam ze są bardzo dobre. założyłem dość dozo ich w swojej karierze i miałem tylko jedna reklamacje. zamówiłem amory i z hurtowni mi przywieźli. niestety mieli program powalony i zamiast do combi wysłali mi do sedana. bujał sie jak na trampolinie . niestety i tak sie zdarza bo w końcu to tylko ludzie piszą programy dla hurtowni. a co do stuków to powinieneś pojechać do mechanika który stwierdzi co stuka. jeżeli amory to nie przejmuj sie bo powinieneś mieć jeszcze ważną gwarancje

Jeżeli wymieniałeś też z przodu amortyzatory i gumy to powinieneś jechać na zbieżność polecam warsztat za Lidlem jak jedziesz do TESCO na ul.ANDERSA tam robią zbierzność na miejscu.No i ewentualnie radzę wyważyć koła.

Dajcie spokoj

Kolego jedz do knurowa na Szpitalna tam kolo InterMarche
Jest nowo otwarta stacja diagnostyczna
i za darmo przetrzepia Ci cale auto...
Bedziesz wiedzial co i jak ,a nie zrobisz zboierznosc i nic
zrobisz kola i nic wtedy ktos powie opony i co
spluczesz sie tylko z kasy.
Jesli to faktycznie zbieznosc to auto bedzie ciagnac raz na lewo
raz na prawo
Jesli katy to mocno w lewo albo prawo a jak telepie kierownica
w pewnych przedzialah predkosci to kola...

Najpierw szukamy przyczyny potem naprawiamy
a nie naprawiamy i sprawdzamy czy dziala...

pozdrawiam