Problem z hamplami CC w malcu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ma problem założyłem dzisiaj hamulce na przód od CC z nowymi klockami i tarczą która ma krawędz 0.3mm przewody elastyczne nowe przewody miedziane tez nowe pompe nową a styłu dałem nowe bębny okładziny i sprężyny i zalałem płynem DOT-3 i mam taki problem odpowietrzyłem hample nawet 2 razy zaczynając od pompy hamulcowe koła najdalej oddalone od pompy i prooblem polega na tym ze pedał dochodzi do podłogi hamulce hamuja ale nie blokją się i nie wiem czego to wina może być??

diabel tkwi w szczegolach.wadliwa pompa albo dupne szczeki[nie trzymaja samoregulatory} i szczeki sie zchodza

ja odpowietrzalem z 20 razy dookola az postal 2 dni i mu przeszlo

to co radzicie

odpowietrzac co skutku jesli uwazasz ze wsyztsko masz ok.

A jak bym zalał dot4 i odpowietrzył je w tedy bo jeszcze ma płyn DOT5 a samoregulatory da sie jakos naprawić bo fakt ze kloki i okladziny kupilem jakies tanie

Cytat:
2007-05-03 20:13:23, krismic pisze:
diabel tkwi w szczegolach.wadliwa pompa albo dupne szczeki[nie trzymaja samoregulatory} i szczeki sie zchodza

Sprawa szczęk jest prawdopodobna.Kiedyś tak mieliśmy jeszcze na bębnach z przodu i nijak nie bylo hamulcy a pedal w podlodze. Druga sprawa że nie pracuje się w święta

racja ze sie nie pracuje ale w inne dni to pracuje nie mam czasu i musialem remoncik hampli zrobic bo juz nawet na trzy depniecia hamowalem i strach byl a zycie waznejsze

jak sie w świeta nie pracuje co hehe, ja cały silnik poskładałem w ten weekendzik a co do tego to proponuje pierw wsiaść jakąś starą rurk e zaklepać wkręcić w pompe co idzie do tylnich hamli i zobaczyć czy przód chodzi dobrze wtedy będziesz wiedziec gdzie szukać przyczyny

Cytat:
2007-05-03 21:34:12, Try3ek pisze:
jak sie w świeta nie pracuje co hehe, ja cały silnik poskładałem w ten weekendzik a co do tego to proponuje pierw wsiaść jakąś starą rurk e zaklepać wkręcić w pompe co idzie do tylnich hamli i zobaczyć czy przód chodzi dobrze wtedy będziesz wiedziec gdzie szukać przyczyny

Eeee tam, silnik to co innego poza tym cel uświęca środki

nie mylmy pracy z przyjemnoscia

A jak se wkrece ta rurke zagieta to jak ja odpowietrze

ma działać tylko przednia sekcja. ale zamiast zagietej rurki proponuje dobrać śrubę.

Ostatnio przerabiałem problem odpowietrzania hamulców z cc. Odpowietrzałem z 10 razy i caly czas prawie nie było hebli. Wczesniej też miałem z tym problem ale po jakiś 100km hamulce zaczęły działać poprawnie. Tym razem przejechałem ze 300 co jakiś czas odpowietrzając i cały czas samochód prawie nie hamował. W końcu wpadliśmy z kumplem na genialny pomysł: W cc zaciski zamontowane są w taki sposób ze odpowietrznik jest w najwyższym punkcie. Natomiast w maluchu zacisk jest zamontowany pod innym kątem. Powietrze zbiera się w okolicy odpowietrznika i nie chce wylecieć. Wystarczy ze odkręcisz śruby mocujące docisk i przesuniesz go tak,aby odpowietrznik był w najwyższym punkcie, no i wtedy spróbuj odpowietrzyć.
U mnie w malcu przy takim ułożeniu zacisków wystarczyło raz podpompować i zeszło cale powietrze.

Bo ja mam takie same hample jak zoltar (chodzi mi o zaciski i jazmo) pod tym samym kontem ale spróbuje tak jak piszesz jutro zrobić

Cytat:
2007-05-03 23:20:47, anntek pisze:
Bo ja mam takie same hample jak zoltar (chodzi mi o zaciski i jazmo) pod tym samym kontem ale spróbuje tak jak piszesz jutro zrobić

ja mam jarzma od zoltara.

minie chodziło że od niego tylko ze identyczne co widac na obrazku ponizej

ok, patrząc na zdjęcie, to wygląda to tak jak u mnie.

to mowisz ze taki problem jutro jeszcze raz odpowietrze hample tak jak mowisz i zobacze te samoregulatory stylu a ij jeszcze jedno zapomnialme dodac ze tylne przewody elastyczne nierozwarstwiaja sie

Witam ponownie a więc odpowietrzyłem hample dwa razy tak jak pisał Golab82 i nic nie pomogło zmieniłem płyn na DOT4 i nadal nic pedał schodzi prawie do samej gleby i jest taki gumowy a koła na piachu zblokują a na asfalcie działają jak ABS tylko że powoli hamują przejechałem tak z 50km i pedał się nie zbudował jeszcze co jest jeszcze nie tak panowie a i jeszcze jedno zauważyłem że w przewodzie dochodzącym do pompy jest powietrze przy samym tym białym kolanku i z pod tych czarnych uszczelek co są wciskane te białe kolanka trochę (w małych ilościach) wydobywa się płyn. Jak dam rade zrobię dzisiaj zdjęcie. A i jeszcze jedno jak naduszę szybko dwa razy na pedał to mam blok

[ wiadomość edytowana przez: anntek dnia 2007-05-06 10:49:55 ]