Gdzie dobry mechanior we Wrocławiu? Do zrobie pierścionki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie, jestem nowy Tzn. nie do końca bo czytałem juz jakiś czas wypowiedzi tego forum, ale w związku z nadchodzaća okazją musze również zabrać głos. Otóż jeśli wszystko dobrze pójdzie zostanę jutro szczęsliwym (mam nadzieję) posiadaczem siódemki mkIII z prawdopodobnie 70-konnym silniczkiem 1050, czyli w wersji sport. Samochód dostaję a wiadomo, że darowanemu koniowi się w zęby nie patrzy, niemniej jednak wiem że do zrobienia są pierścienie tłokowe. I ponieważ muszę przewieżć później autko z Wrocławia do Warszawy, w której ostatnio mieszkam, chciałbym się zająć tym przed taką "wyprawą". I tu pytanie: gdzie znajdę we Wrocławiu dobrego mechanika który zajmie się tym silnikiem i niczego zmaści...? Oczywiście w rachube wchodzą też okolice Wro,chociaż łatwiej by było jeśli ktoś by mi polecił kogoś z samego miasta. ACHA!!! Bardzoi ważne: auto docelowo ma być przerobione na rajdówkę - na razie do KJS póżniej może na GSMP, więc to również ważne dla przeprowadzenia naprawy żeby czegoś nieodwracalnie nie zbroździćA może nawet ktoś zna jakiegoś dobrego tunera tutaj co by mógł lekko podłubać...
Pozdrawiam wszystkich fanów 127/128 i z góry dzięki za pomoc.,

z doświadczenia wiem że wymiana pierścieni nie jest taką super sprawą bo po wymianie straci kompreche a zanim się dotrze to znowu będzie dymił wiec albo szlif i nadwymiarowe tłoki albo taniej i szybciej nowy silnik tzn inny

Więc stało się mam maszynę No mnie również nie zachwyca ta sprawa z pierścieniami i przyznam szczerze że zastanawiam się nad kupnem silnika, tylko najchętniej to bym upolował 1,3 a nie wiem kompletnie gdzie szukać. Może coś doradzicie droga braci sevenkow!? Dalej czekam na podpowiedż o mechanika z wrocka od siódemek.

Takiego linka mi ktoś ostatnio podesłał. http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=4393

Jezeli poprzedni wlasciciel nie wymienial to smialo mozna je wymienic , zalozyc nadwymiar i go dopasowac ciasniej niz fabryka podaje

Jeśli zdecydujesz sie robić 1050 to z pewnościa kogoś ci podeśle. Jesli szukasz 1.3 do 127 to mysle ze powinienes zalogowac sie na rofum squadry, tam jest dwóch chłopaków z Wrocka, którzy ścigaja sie w kajtkach 127, z pewnościa pomoga.