MotoNews.pl

Yaris - przegląd techniczny po 75 tys km - ASO czy garaż?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mojej yarisce stuknęło 75 tys. km, czas na coroczny przegląd ( ten 6 co lat lub 90 tyś km) - tak zwany przez ASO "duży przegląd".
Jak dotąd zawsze serwisowaliśmy samochód w ASO, zastanawiam się czy dalej jest sens płacić za firmę. W nieautoryzowanym warsztacie powiedzieli mi, że cena przeglądu będzie o połowę niższa niż cena w ASO. Wąż w kieszeni siedzi, fajnie byłoby te 4 stówki oszczędzić, z drugiej strony nie jestem pewna na ile taki przypadkowy facet zajmie się dobrze moim samochodem. Nie chodzi przecież o to, żeby oszczędzać za wszelką cenę.

Czy ktoś może mi z Katowic lub okolic polecić nieautoryzowany warsztat, który zajmuje się toyotami i zrobiłby mi ten przegląd lepiej niż przypadkowy warsztat, w którym toyota pojawia się być może raz na kilka tygodni.

Witam!!! juz tobie odpowiadam!!! Jestem mechanikiem i pracuje w serwisie Toyoty!!! Z tym przebiegiem smialo mozesz zaczac robic przeglady w normalnych warsztatach ale tez nie u jakiegos "Zenka" z mlotkiem i przecinakiem!!! niepotrzebnie wydasz kaske za pieczatke i tylko pieczatke w ksiazce serwisowej!!! Popros standardowo o wymiane oleju , filtrow, przejrzenie stanu zawieszenia i bedzie dobrze!!! Pozdro!!!

Cytat:
2007-05-06 00:43:57, eryk79 pisze:

Jestem mechanikiem i pracuje w serwisie Toyoty!!!

kont gratulejszyn

Popieram garaz jako zrodklo najbardziej fachowych napraw jak sobie sam nie zrobisz nikt ci tak nie zrobi

Ile zarabia sie w irlandii w ASO ?

Co polecaja u was do corollek carinek dekady lat 90-tych tez mobil-a ?

Cytat:
2007-05-06 00:43:57, eryk79 pisze:
Witam!!! juz tobie odpowiadam!!! Jestem mechanikiem i pracuje w serwisie Toyoty!!! Z tym przebiegiem smialo mozesz zaczac robic przeglady w normalnych warsztatach ale tez nie u jakiegos "Zenka" z mlotkiem i przecinakiem!!! niepotrzebnie wydasz kaske za pieczatke i tylko pieczatke w ksiazce serwisowej!!! Popros standardowo o wymiane oleju , filtrow, przejrzenie stanu zawieszenia i bedzie dobrze!!! Pozdro!!!

Pracujesz w serwisie TOYOTY w Irlandii?Podaj jakies namiary i czy potrzebuja elektrona?Wlasnie rozmyslam nad krajem do ktorego pojade jak nie dadza podwyzki w tym roku..

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Zarobki ok ja nie narzekam na poczatku od 350 Euro na tydzien a po roku ok 500 Euro na tydzien. da sie zyc !!! I polecam wszystkim ktorzy maja jakis fach przyjezdzajcie przyjezdzajcie zostawcie tam wszystko caly ten zlodziejski RZAD z tymi poj...... Kaczynskimi!!!

a co do oleju to 10W-30 Mobil
pozdro

Cytat:
2007-05-07 22:16:41, Bigelektron pisze:
Pracujesz w serwisie TOYOTY w Irlandii?Podaj jakies namiary i czy potrzebuja elektrona?Wlasnie rozmyslam nad krajem do ktorego pojade jak nie dadza podwyzki w tym roku..

Wpadnij do MAN-a jako specjalista od jakiejs elektroniki mozesz zarobic kilka tysiakow.....

Cytat:
2007-05-09 00:49:24, eryk79 pisze:
Zarobki ok ja nie narzekam na poczatku od 350 Euro na tydzien a po roku ok 500 Euro na tydzien. da sie zyc !!! I polecam wszystkim ktorzy maja jakis fach przyjezdzajcie przyjezdzajcie zostawcie tam wszystko caly ten zlodziejski RZAD z tymi poj...... Kaczynskimi!!! a co do oleju to 10W-30 Mobil pozdro

Pracujesz w autoryzowanym serwisie TOYOTY czy niezaleznym?
W jakim miescie i ile tam wychodzi 2 pokojowe mieszkanie na miesiac?duzo drozsze jest utrzymanie?Zastanawiam sie nad Szwecja.....

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer