Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() brightblade Fiat 126p szczecin | 2007-05-06 10:41:33 Ponieważ nie znalazłem tego w wyszukiwarce zakładam post, mam 3-pkt pasy sparco, i tu pojawia sie parę pytań, czy pasy te można podpiąć tak a by nie wiercić w karoserii nowych otworów? tzn przód pod seryjne otwory, a tył pod otwór seryjnych tylnych pasów na ściance na której znajdują sie również uchylne szyby(foto), proszę o podpowiedz, pozdrawiam !
|
![]() brightblade Fiat 126p szczecin | 2007-05-06 11:14:05 chodzi mi głownie o to żeby nie dziurawić budy, ten trzeci tylny punkt doskonale wiem ze na tylnej półce należało by zamocować, auto w jakiś rajdach wielkich uczestniczy nie będzie, mamy taki pojeżdżawki co sie śmiga nie więcej niż 50km/h bo tor krótki jest wiec raczej o wypadek nie ma sie co martwic, a z tyłu w maluchu nikt nie będzie jeździł, nie chodzi mi o miejsce, a o nie dziurawienie budy, dzięki za odpowiedź, pozdrawiam ! [ wiadomość edytowana przez: brightblade dnia 2007-05-06 11:16:02 ] |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-05-06 12:48:57 dużo ludzi gdzie nie ma klatki mocuje właśnie pasy na tylnym słupku, i tak jak było wcześniej napisane przy dachowaniu różnie to moze byc, choć patrząc z drugiej strony to tam sa też normalne tylne pasy i może sie stać to samo z kimś kto by miał tam pasy zapiete, ogólnie jak nie będziesz dachować to jest to szybkie i proste rozwiazanie, choc jakieś tam ryzyko jest |
![]() snail F&F Sympatyk 126 Sosnowiec | 2007-05-06 13:09:40 ja mocuje na półce z tyłu nie pośrodku tylko po zewnętrznej są oryginalnie dziury jedna duża i ta jedna mniejsza.. |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-05-06 13:54:21 najlepiej to zrobić wzmocnienie na tylnej półce i tam zamocowac szelki |
![]() brightblade Fiat 126p szczecin | 2007-05-06 16:47:33 i wszystko mi sie rozjaśniło, pasy będą przykręcone w miejscu łączenia sie kanap, gdzie jest przewidziane miejsce na seryjne tylne pasy bezpieczeństwa, jak patrzyłem w na schematach konstrukcyjnych to miejsca te wyglądają na wzmocnione, poza tym przy każdym wypadku istnieje zawsze ryzyko ![]() |
![]() Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2007-05-06 17:13:30 Ja miałem przykręcone do tylnego słupka ![]() ![]() |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-05-06 20:10:28
Try3ek jak już wydachujesz z kimś na tylnej kanapie to bardziej bym się obawiał o odległość głowy pasażera od dachu niż że pasy zrobią mu krzywdę. Swoją drogą pas powinien być jak najbardziej prostopadle do pozycji kierowcy/pasażera. Dlatego my mamy przykręcane pod te same śruby co klatka bo jest to miejsce najbardziej zbliżone do ww. |