| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2007-05-07 12:41:10 tak mnie zastanawia.
Przypadek u mnie. glowice zrobione wiec UPG wykluczam, wszelkie uszczelniacze wymienione, (delikatne przykopcenie po postoju jak silnik jest rozgrzany -prowadnice zaworowe) ale olej ubywa mniej wiecej litr na 1000 . samochod zostawia plamy po nocy moze z 2 cm srednicy- mam mokra mise olejowa od ASB (uszczelki wymieniane niedawno) z tym ze to mi wyglada na olej z silnika a nie z ASB. pozatym przy kickdown ewenti przy ostrzejszej jezdzie czuc w srodku zapach palonego oleju ( jadac za omega nie widac niebieskiej chmury ktora by musialabyc przy takim spalaniu oleju) kompresja na wszystkich garkach kolo 13 bar. na mysl przychodzi mi simmering walu. olej pod obciazeniem wodostaje sie z niego- daje na wydech (stad zapach) i na skrzynie (plamy i mokra misa) w manualu poprostu zaczelo by sie slizac sprzeglo - zasad dzialania automatu jeszcze nie zglebilem. Moge miec racje? mozna to jakos sprawdzic ? koszt simmeringu w ASO to kolo 100 wiec nie jest zle - nie wiem tylko ile moga wolac za wymiane. Licze na podpowiedzi. Zostaje tez kwestia slabego oleju (GM 10w/40) ale nawet gdyby to zostawial bym niebieska sciane |
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-05-07 16:28:30 ja mam u siebie tosamo...na 99% puscil simering na wale z tylu...ale czekam z wymiana bo niebawem bedzie przekladka skrzyni na manual..wtedy sie zrobi...pozdrawiam |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2007-05-07 20:42:47
tyle ze wjechalem na podnosnik i niestety a moze staty to raczej nie to. wyglada na kapy zaworow bo cieknie gdzies z gory |
vienio Omega B Mińsk Mazowiecki / Nowe Osiny | 2007-05-07 22:33:56
u mnie też cieknie -- i raczej na 100% symering. Czy ktoś może wie coś na temat wymiany owego badziewia?? -- Słyszałem , że nie trzeba wywalać skrzyni , ale ze wałek sprzęgłowy jakoś się cofa i można to zrobić bez wywalania skrzyni Tylko chyba łatwiej będzie jak wyjmę skrzynię -- to przynajmiej to wszystko umyje z tego oleju |