Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2003-06-12 10:13:03 Hi !
Siłownik nie odblokowuje drzwi kierowcy do końca, tzn. ciągnąc za klamkę nie mogę otworzyć drzwi - widac jak ten dżinks w drzwiach się chowa z powrotem. Musze otwierać tylne drzwi i otwierać przednei od środka ![]() Rozebrałem tapicerkę drzwi, wyczysciłem, przesmarowałem, -pomogło na 2 dni. Czy można to jakoś wyregulować ? Nie zauważyłem żadnej możliwosci regulacji, albo choćby podniesienia trochę siłownika, żeby bardziej popychał cięgno. Mieliście jakieś doświadczenia z takim zachowaniem zamka ? Przetrzepałem posty ale nikt nie pisał o takim problemie. Help ! |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-06-15 11:46:19 Witam
Ja bohatersko kilka tygodni temu założyłem centrala z VECTRY i jakie było moje ździwienie gdy okazało się że master w drzwiach kierowcy pozbawiony jest silnika i wprawdzie steruje centralnym z kluczyka w pozostałych drzwiach ale sam nie działa z pilota alarmu . Nomen omen musiałem kupić Polskiego "mastera" za 25 zl i teraz wszystko działa "na lalę" natomiast co do regulacji cięgna to przynajmniej u mnie nie było mowy( chyba żeby dogiąć sobie dłuższe cięgno ) sam tak robiłem ponieważ nie miałem jednego ( doskonale nadaje się do tego rowerowa szprycha) wogóle to Polskie siłowniki działają "jakoś tak pewniej" OPLOWSKIE chodzą zdecydowanie wolniej Pozdrawiam Edmund Dantes |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2003-06-23 13:14:35 Hej !
Rozebrałem tapicerę drzwi raz jeszcze i co się okazuje : Nie ma na machanizmie zamka ŻADNYCH cięgieł regulowanych. Musiałem wymontować cały zespół zamka, zeby dobrać się do siłownika. Zciąga się plastikową osłonę z tyłu drzwi i pod nią sa 3 sruby - uwaga ! torksy !!! Cały zamek po odpięciu 2 cięgieł (bardzo łatwo się to robi) wyciąga się z drzwi przez jeden z otworów w drzwiach. Regulowane jest tylko połozenie siłownika (góra-dół) - podniosłem go ciut w góre - Pomogło !!! Nie da się niestety podejsc srubokrętem do siłownika bez wymontowania całosci - jest przykręcony "od wewnątrz". Pozdro. |
![]() irmscherMV6 omegaMV6 dodatki: IR ... Tarnowskie Góry | 2006-01-02 13:24:15 Witam grono, Stary tem wątek ale nic nie znalazłem żeby rozwiązać mój problem. Po 2 tyg. wycia alarmu aku padło na zamkniętych zamkach ![]() ![]() |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-01-02 13:54:55 Po pierwsze to dziwne, że nie można puścic kluczykiem zamka, Akumulator misiał zupełnie paść, że rygla nie puszcza. A skoro rygiel nie puści to nie otworzysz zamka ręcznie. Pechowa sutuacja. Nawet po uchyleniu roga drzwi (klinem) zamka nie odryglujesz. Ja bym chyba zamiast młotka próbował wypić setę i zerwać zamek w tylnej klapie, skoro i tak nie działa na kluczyk. Bo maski nie otworzy raczej.
-------------------------------- OGIEŃ NA TŁOKI I...........!!! |
![]() savvy Opel Omega Caravan Oborniki Śląskie | 2006-01-02 14:07:15 ja bym sprobowal dostac sie do akumlatora...
troche cierpliwosci i pewnie da sie odryglowac maske...w renowce sie udawalo... naladowac baterie i wszystko ok... savvy |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-01-02 14:34:47
Jak to sie nie da ???? Wkladasz kluczyc i krecisz. Drzwi kierowcy mozna otworzyc mechanicznie kluczykiem. Tak nie dziala ? |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2006-01-02 15:32:47 Wlasnie,dwa zastanawiajace watki,u mnie przy braku zasilania,moge normalnie kazdy zamek otworzyc kluczykiem bez problemu. Druga rzecz,ze jak zabieram akumulator do domu na ladowanie i odpinam klemy,przy pelnym zamknietym zamku centralnym na wszystkich drzwiach,to w momencie zdjecia klem,zamki sie otwieraja,wiec jakby accu u mnie padl,to auto by sie otworzylo. Dobre w razie jakiejs kolizji lub zwarcia instalacji,nie dobre,bo zlodziejstwo sie szerzy. |
![]() irmscherMV6 omegaMV6 dodatki: IR ... Tarnowskie Góry | 2006-01-02 15:33:49
Jak się 7 lat tego nie używa to nie działa!!! Sprawa się rypła, coś pierd....ło i poszło. Nie działa już w/w zamek. ![]() pomoc i dobre chęci. Pozdrawiam i dobrego w Nowym Roku. |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-01-05 18:54:23 Ale jak były zaciągnięty rygiel w zamkach, to faktycznie może bez zasilania nie otworzyć drzwi!
-------------------------------- OGIEŃ NA TŁOKI I...........!!! |