MotoNews.pl

Co z tą felgą... żadne kołpaki nie pasują...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam standardowe stalowe felgi 14" i żadne kołpaki z tych które przymierzałem do nich nie pasują...
Zauważyłem, że te felgi mają jakiś dziwny profil - strasznie wypukłe są.
Co jest grane...?

[ wiadomość edytowana przez: lothaar dnia 2007-05-08 04:20:53 ]

Fakt, że tansze kołpaki moga nie pasować, sam to przerabiałem, zreszta jak juz się niby uda wcisnąć na styk to sa tak napręzone że latwo je zgubić. Ale troszkę drozsze kołpaki są naprawdę bardzo dobre...

A fotki gdzie?

Cytat:
2007-05-08 10:06:30, piotr_ek pisze:
A fotki gdzie?

Upsss... Poprawię się... o 4 rano to pisałem.. zresztą nie mam czym ich za bardzo zrobić... telefonem nie wyjdzie bo słaby tam mam aparat...

A te felgi to chyba takie zwykłe esperowe felgi tylko tą michę mają taką wielką/wypukłą... przyglądałem się tej wypukłości to i ona jest chyba tylko po to, żeby zaciski hamulców się zmieściły...
Poza tym takie cienkie te moje felgi... oponiarz strasznie nosem kręcił jak je wyważał i teraz przez te zaciski to się zastanawiem czy inne (mniej wypukłe) będa OK jakby co...

,asz standardowe felgi..i one maja taki wlasnie ksztalt..kiedys tez sie nadzialem z kolpakami..jak zakladales seryjne ogumienie i oponiarz nosem kecil to nie jezdzij wiecej do niego
ja mam takie i te wymiarowo pasuja napewno..ot forma wiejskiego tuningu a serio zupelie to zle nie wygladaja o ile kolpaki moga zle nei wygladac

Cytat:
2007-05-08 15:18:35, qbaj pisze:
...jak zakladales seryjne ogumienie i oponiarz nosem kecil to nie jezdzij wiecej do niego

Oponiarz jest OK... wszystkim moim kolejnym autkom buty zakłada a ja się nieprecyzyjnie wyraziłem... kręcił nosem na felgę, że już sklepana/zużyta jest i wyważyć trudno i wymieć chyba pora...

Jak rozumiem masz kołpaki 14" Discovery? I one pasują na tą standardową "brzuchatą" felgę?

Cytat:
2007-05-08 16:35:39, lothaar pisze:
Jak rozumiem masz kołpaki 14" Discovery? I one pasują na tą standardową "brzuchatą" felgę?

pasuja a wyraziles sie faktycznie nieprecyzyjnie nowa felga do espero stalowa to koszt ponizej 100zl ja rok czy dwa lata temu po 8 latach wymienilem felgi na nowe..oplacalny zakup bo po za pokrzywieniem felgi rdzewieja i z czasem nie dosc ze niszcza opony to jeszcze nie trzymaja powietrza