Problem z kme siroco i matrix

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
panowie jest taki motyw że jak jade na gazie i minimalnie naciskam gaz jest wszystko oki ale jak daje do deski to szarpie tak że mało przez przednią szybe nie wylece najgorzej w zakresie 1000-2000tyś obr . najgorzej jak co jakiś czas przestaje pracować jeden cylinder, ddzieje sie tak jak pojade do 6000 tyś (ale nie zawsze)
centralka zaczyna piszczeć przestaje przestaje pracować jeden cylinder zarówno na gazie jak i po przejściu na benzyne dopiero wyłączenie stacyjki i ponowne uruchomienie auta powoduje prace na wszystkich cylindrach. teraz to co sprawdziłem
po podłączeniu laptopa wywala błąd "brak impulsów z cylindra 4"
sprawdziłem cewki wtryskiwaczy wszystkie mają po ok 5.8 ohm, filtry nowe, wtryskiwacze rozebrane i wymyte, efektu zero, chodzi mi po głowie jeszcze że umarł sterownik siroco bo jak jeźdźe tylko na benzynie jest wszystko oki
macie jakieś pomysły bo mi sie skończyły
pozdrawiam

Witam !!!

A moze swiece do wymiany bo juz iskra za slaba ??

A to swierza instalka czy juz jezdzona , jesli tak to ile km juz zrobione ??

Pozdrawiam.

To nic nowego w tej instalacji - sterownik to wielki badziew nic tam nie działa oprócz "nachylenia" już pisałem o tym w wielu moich postach.

Znajomy, który się jeszcze tego nie pozbył jeździ ostatnio na benzynie głównie bo padł sterownik właśnie albo czujnik temp. red. - objaw jest taki, że zapala "po nocy" i samochód nie chce przejść na gaz to jeszcze norma w Diego ale jak już przejdzie to po krótkim odcinku przełącza na benzyne przy błędzie niewydajny sys. ogrzewania reduktora mimo, że reduktora się złapać nie da bo gorący

temat rozwiązałem na następny dzień okazałało sie że przebiła sie porcelanka na jednej ze świec (4) na wysokości fajki i na gazie akurat ten cylinder nie zapalał mieszanki po wymianie świec wszystko wróciło do normy
pozdrawiam