| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2007-05-08 22:46:49 Witam was drodzy forumowicze.
Toyota Carina 2.0 95rok LPG II gen. Wywaliłem mikser i bezpieczniki z instalcji LPG. Wcześniej gdy na niej jeździłem,tzn. na gazie ,to silnik ładnie i natychmiastowo reagował nawet na lekkie szybkie dodanie gazu pedałem ,gdy z lpg przełączyłem na benzyne ,to ta reakcja na naciśnienięcie pedału gazu trwała nawet ponad pół sekundy (...? ) zanim zaczęło jechac. Teraz jak juz zrobiłem gdzies z 2000 km na samej benzynie,problem pozostał ,ale zmieniejszony. Przykład : jade 40 km.h na dwójce i gaz w deche...efekt ,czuc wyczuwalne opóźnienie zanim zacznie przyśpieszac( ale przyśpiesza z max. mocą (, przed tą poparaną instalacją wszytko było dziko i szybka reakcja ,a teraz ....
Przyczyna : 1. ciągle pracujący autronic al-700 z sondą lambda , czy może wprowadzac pewne zakłócenia?Sonda jest nadal wpięta w obwód autronika. 2. emulator wtryskiwaczy robi opóżnienie w reakcji otwarcia wtrysków na otwarcie przepustnicy ? Piszcie co wam na myśl przychodzi. Mam teraz tą Carinke ,jako autko dla przyjemności,a nieraz centralnie mi ręce opadają ,ze niechodzi tak jak kiedys . Mam wywalic elektronike,czy to raczej nie od niej ? Pomóżcie. Dzięki Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2007-05-08 22:47:30 ] |
faworyt Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2007-05-09 20:16:55 Witam, na dzień dobry wlałem czarny STP który można nabyc na schellu właśnie i dolałem go do 40 litrów benzyny i nic. Stosowałem ten srodek jeszcze przed instalką lpg i 25 tyś.km temu wymieniłem filtr. Przedtem auto jeździło na oryginalnym ,do przebiegu 180tyś.km i po wymianie na nowy nic się niezmieniło,następnie założyłem lpg...ale to było.....
Sądze,ze gdyby filtr paliwa był zatkany,to przeszkadzałby w uzyskaniu mocy maksymalnej silnika ,prawda? A autko jedzie do czerwonych obrotów na piątym biegu bez problemu,tak jak kiedys.
Czym jeszcze musiała by się objawiac w skutkach ta rozjechana mapa benzyny? Czy tylko reakcją na pedał gazu? Czy tez może czymś innym? Niema innych objawów. Jak miałem te instalke ,to owe opóźnienie w reakcji na pedał gazu było jeszcze bardziej wyczuwalne niż jest teraz ,a jak przełączyłem na lpg ,to niebyło go. jak można naprawic rozjechane mapy benzyny? Sprawdzałem dzis reakcje otwarcie przepustnicy na dodanie gazu i jest prawidłowa.tzn. przepustnica się otwiera jak tylko tykne pedał, tylko przez moment paliwo nie jest podawane. Ogólnie kiedys jechałem Fiatem Seicento Sporting na jedno punkcie i on tez tak reagował, wyczuwalnym opóźnieniem,a teraz ja to mam w Toyocie na wielopunkcie.Ręce mi opadają.... [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2007-05-09 20:20:41 ] [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2007-05-09 20:26:26 ] |