MotoNews.pl

Super glue i lakier

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

pocieklo mi podczas klejenia uszczelki troche kleju super glue na lakier, chcialem zetrzec szmatka od razu ale sie nie dalo..jest taki zaschniety klej na lakierze

jak sie tego najlatwiej pozbyc nie uszkadzajac lakieru?

nie uszkadzjać lakieru to ekstrakcyjna i denaturat, ale nie sądzę, by chwyciło to klej. Klej pójdzie raczej nitro, ale razem z lakierm. Zrób próbę gdzieś wewnątrz auta (w bagazniku np).

KLIK

a czy jakies domowe sposoby sa?

typu rozpuszczalnik czy cos?

niepotrzebnie rozmazalem ten klej szmatka :/ w innym miejscu tez mi sei zrobilo ale zaschlo ze bez problemu zeszlo..

kurde

opalarka i rozpuszczalnik i jazda

Super glue najłatwiej schodzi pod wpływem acetonu. Tylko nie wiem, jak lakier zniesie aceton...

Może nie znieść...

Cytat:
2007-05-09 11:29:21, DamianosL pisze:
witam, pocieklo mi podczas klejenia uszczelki troche kleju super glue na lakier, chcialem zetrzec szmatka od razu ale sie nie dalo..jest taki zaschniety klej na lakierze jak sie tego najlatwiej pozbyc nie uszkadzajac lakieru?

beznyna ekstrakcyjna

papier wodny, 600 - 800 potem pasta polerska i po problemię.

Cytat:
2007-05-10 12:05:11, aro71 pisze:
papier wodny, 600 - 800 potem pasta polerska i po problemię.

ano wlasnie dzis bylem u lakiernika i przy okazji zapytalem

przejechal pasta polerska i prawie cale zeszlo

Cytat:
2007-05-09 19:56:41, szurmen pisze:
Super glue najłatwiej schodzi pod wpływem acetonu. Tylko nie wiem, jak lakier zniesie aceton...

Lakier ( u mnie akryl) może matowieć pod wpływem przecierania szmatką zwilżoną acetonem, ale potem łatwo to wypolerować pastą polerską.