MotoNews.pl

Pochwalę sie - wymienilem dzisiaj maglownice ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

jako ze posiadam ostatnio bardzo dużo czasu ...
postanowiłem wreszcie wymienić maglownice ...

i udało sie a oto jak wyglądała stara maglownica, a dokładnie jej strona od strony pasażera ...

aż mnie strach obleciał jak to zobaczyłem ...

wkrótce fotorelacja ...

A czy gdy miales starą maglownice, to podczas szybkiego krecenia kierownicą na postoju słyszałeś jakies pukanie? Oraz podczas przejazdu po nierównościach czy słychać było jakieś stuki odczuwalne nawet na kierownicy? Bo mi sie wydaje ze mam luz na maglownicy ale nie jestem pewny.

Cytat:
2007-05-11 22:37:55, Szosiu pisze:
A czy gdy miales starą maglownice, to podczas szybkiego krecenia kierownicą na postoju słyszałeś jakies pukanie? Oraz podczas przejazdu po nierównościach czy słychać było jakieś stuki odczuwalne nawet na kierownicy? Bo mi sie wydaje ze mam luz na maglownicy ale nie jestem pewny.

tak dokladnie tak bylo - najlepiej podniesc kolo i pokrecic w rekach i posluchac - jak puka to jeszcze czy napewno maglownica ...
pozatym jesli sa takie luzy jak ja mialem to widac od razu ze to maglownica ...

Hmm mi cos stuka i ostatnio mechanik powiedział ze to moze byc maglownica. Czy to mozliwe ze puka a jak popada deszcz to mniej to słychac. Jakie dokładnie miałes objawy?

Poruszaj kołem na boki patrząc i nasłuchując przy tym w którym miejscu jest stukanie.

Poruszaj kołem na boki patrząc i nasłuchując przy tym w którym miejscu jest stukanie.

Robiłem tak ale na nic. Słychac i nie moge tego dokładnie zlokalizowac.

polecam wizyte w warsztacie - na przegladach zawsze wychodzi - ja myslalem ze to laczniki stabilizatora a to sie okazala magownica ...

Byłem na Akcji Wiosna i mi powiedziano, że lewa końcówka do wymiany(ta od strony kierowcy), ale przed tym serwisant zapytał mi sie, czy słychać jakieś hałasy, a ja odpowiedziałem, że z mojej strony coś hałasuje.Poza tym luzów brak.(wedle serwisu Forda z Bydgoszczy oczywiście). Wymieniłem wczoraj końcówkę i nadal to same stukanie/pukanie. Po przeczytaniu dużej ilości postów pomyślałem, że to maglownica. Aha, tak jak przed wymianą końcówki tak i po, mam drżenie kierownicy przy wyższych prędkościach.Koła wyważone. Opony wielosezonowe. CZy mam rację ?

Moze byc maglownica, ale ja bym jeszcze wczesniej sprawdzil gumy na stabilizatorze - takie 2 niepozorne gumeczki, po jednej z kazdej strony. Potrafia narobic niezlego halasu.

Odnosnie drzenia kierownicy, to z maglownica raczej nie ma to nic wspolnego. Ja obstawiam mimo wszystko opony/felgi - to ze wywazone wcale nie oznacza braku bicia - sam to przerabialem.