MotoNews.pl

PROBLEM Z Przepływomierzem BMW E36 1.8i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! mam prosbe do was Ciebie bo widziałem na forum rozmowe na temat przepływomierza. ja mam taki problem w mojej bmw e36 1.8 silnik wszystko było ok do czasu kiedy beemka nie zaczeła wariowac czyli szarpała na dwójce trojce... w ogole nie chciała isc problemy z odpalaniem. i tak stoi do teraz iskra jest swiece zalane pompa paliwa sprawna filtry wymienione. jeszcze jak jechała to były objawy wystzału z rury jechała i przerywała kiedy dodało sie gazu kiedy stała na luzie jak dodało sie gazu gwałtownie ona gasnie. teraz juz nie mozna jej odpalic tak normalnie na pycha jeszcze złapie. nie wiem co moze byc powodem. prosze o pomoc. dziekuje i pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2007-05-12 22:27:02 ]
[ powód edycji: Nic nie mówiacy temat ]

Cytat:
2007-05-12 20:54:20, PiotrekE36 pisze:
Witam! mam prosbe do was Ciebie bo widziałem na forum rozmowe na temat przepływomierza.

to trzeba było sie podpiac pod ten wątek..

pzdr

Witam! Aha ale czy wazny jest podpis??? Chciałem tylko prosic o pomoc czy to takie wazne aby sie podpisac.
Prosze o pomoc

zreszta jezeli to takie wazne to podpisałem sie ale nadal wyszły kreski pod wątkiem ;/ przykro mi jestem nowym urzytkownikiem forum.

a zdjęcia bemki juz niedługo wstawie, moze jutro wiec to chyba nie problem.

zaznacze jeszcze ze filtr powietrz filtr paliwa wymieniłem na nowy, pompa paliwa sprawna podaje paliwo tak jak powinna wszystko zostało przeczyszczone i nadal jest problem. auto nie jedzie. juz troche kasy zostawiłem u mechanikow a nadal jest nie zrobione. wiec dlatego moze ktos miał podobny przypadek i wie co moze byc. usłyszałem od mechanika ze PRAWDOPODOBNIE jest to przepływomierz tylko ze jak kupie znow przeplywomierz a to nie bedzie to to chyba beemke spale. bo juz tak samo mechanik twierdził ze to pompa paliwa i tak kupilem druga a nie mam mozliwosci sprawdzic czy to przeplywomierz bo tu u nas ciezko jest z bmw mechanicy tez nie sa zbytnio madrzy co do tych aut. prosze o pomoc!

I PRZEPRASZAM ZE TAK ROZWINĄŁEM TYLE WĄTKÓW JEDEN POD DRUGIM NIE WIEDZIAŁEM ZE ISTNIEJE COS TAKIEGO JAK EDYCJA BO DOPIERO PRZECZYTAŁEM REGULAMIN WIECEJ TO SIE NIE POWTORZY! POZDRAWIAM

[ wiadomość edytowana przez: PiotrekE36 dnia 2007-05-13 09:36:38 ]

Cytat:
2007-05-12 22:26:24, mibhell pisze:
to trzeba było sie podpiac pod ten wątek.. pzdr

Podpiąć panie PiotrkuE36 czyli dołączyć się do tematu który jest już założony bez zaczynania nowego, nie chodzi o podpis

Cytat:
2007-05-12 20:54:20, PiotrekE36 pisze:
Witam! mam prosbe do was bo widziałem na forum rozmowe na temat przepływomierza. ja mam taki problem w mojej bmw e36 1.8 silnik wszystko było ok do czasu kiedy beemka nie zaczeła wariowac czyli szarpała na dwójce trojce... w ogole nie chciała isc problemy z odpalaniem. i tak stoi do teraz iskra jest swiece zalane pompa paliwa sprawna filtry wymienione. jeszcze jak jechała to były objawy wystzału z rury jechała i przerywała kiedy dodało sie gazu kiedy stała na luzie jak dodało sie gazu gwałtownie ona gasnie. teraz juz nie mozna jej odpalic tak normalnie na pycha jeszcze złapie. nie wiem co moze byc powodem. prosze o pomoc. dziekuje i pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2007-05-12 22:27:02 ] [ powód edycji: Nic nie mówiacy temat ]

Cytat:
2007-05-13 11:33:47, Pietras_BMW pisze:
Podpiąć panie PiotrkuE36 czyli dołączyć się do tematu który jest już założony bez zaczynania nowego, nie chodzi o podpis

aha hehe to nie zrozumiałem. w sumie jestem tu od wczoraj. ale tamten temat jest juz zamkniety wiec zacząłem nowy w ogole edytowac wątków swoich juzn ie moge echhhhh.....:[[[[

-------------------
BMW - BĘDZIESZ MIAŁ WYGODE

Przycisk edycja jest po prawej stroniewiec polecam!

Czytałes to? Tez polecam!

pzdr

A tak w ogóle PiotrekE36 to nie musi być koniecznie wina przepływomierza lecz tego nie należy wykluczać. Masz instalację gazową ??? Jeśli tak to jaką ???

Cytat:
2007-05-13 14:17:08, mibhell pisze:
Przycisk edycja jest po prawej stroniewiec polecam! Czytałes to? Tez polecam! pzdr

no własnie raz edytowałem i juz nie ma po prawej tego przycisku niestety

No własnie juz nie mam pojecia co moze byc powodem
nie mam instalacji gazowej smigałem zawsze na benzynie i było ok. Az do czasu. I nie mam pojecia co moze byc z moją becią jak narazie poginam z buta wszecie a maszyna stoi przed domem niesprawna. Wydałem juz troche kasy i nadal nie jedzie

Witam Ponownie! Widze ze na tym forum wiele sie nie dowiem;/ jak narazie to doświadczyłem tu tylko samych głupich uwag, a pomocy zero. Dodam tylko ze dzis wybrałem sie do bardziej doswiadczonego mechanika i stwierdził ze jest to na 99% komputer wiec juz sam nie mam pojecia co jest powodem. Kupie komputer sterujący silnikiem i dam znac jaki był efekt. Obawiam sie ze to bedzie kolejny nie wypał no ale zobaczymy.Pozdrawiam.

MAM TEN SAM PROBLEM OD DZIS MOJE BMW ZACZELO SZARPAC,TERAZ WOGOLE NIE PALI ... PALIWO DOSTAJE SWIECE NOWE ISKRA KONIA ZABIJA ,PRZEWODY WYSOKIEGO NAPIECIA NOWE,... WIEC CO JEST MOZE NAPRAWIŁES JUZ ..PROSZE DORADZ MI CO BYLO ...

Może ktos pomóc odnosnie ustalenia nr przepływomierza do mojej BMW
Nr AN 04255
Dzwoniłem do serwisu ale nie chcą podać!
Z góry dzieki za pomoc