| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-12 22:36:27 Od alternatora? Spróbjuję, ale czy nie wszysto jedno, skoro wypinałem wszystkie przekaźniki i bezpieczniki? |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-12 22:39:01 Poza tym, jak poginałęm autostradą w deszczu i kałużach, to nawet znaku nie dał, że padnie... |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-12 22:43:08 Trza wprowadzić nowe powiedzenie : "God save Toyota forum techniczne"! Mam nbadzieję, że ktoś mi pomoże, bo "mój" elektryk to rewelacyjny fachowiec, ale gada sie z nim jak z dupą o północy. Czekam i wypróbuję wszystko co podpowiecie. Zresztą... "lubię pchać busa pod górę..." i naprawiać auto w niedzielę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-12 22:44:16 Mam wyjąć cały "panel" z przekaźnikami? i pod spodem to jest? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-05-12 22:53:36
Otwierasz maske patrzysz po lewej jest akumulator ,z jego prawej strony jest panel bezpiecznikow na 2 srubkach klucz plaski10. odkrecasz odchylasz pod spodem przechodza wiazki sprawdzasz te z wiazek ktore przechodza pod panelem zwlaszcza te z okraglymi kostkami a potem kostki panela bezpiecznikow. U wazaj jednak co odpinasz bo 4 kostki nie sa asymetryczne i latwo je zamienic a wtedy np dmuchawa pracuje na 1 biegu bez wlaczania stacyjki. |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-12 22:57:02 ja ma i panel bezp i aku po prawej... Kurcze, może ja mam daewoo??? . OK. DZIĘKI. Bigelektron, czy mozęsz dać jakiś namiar na siebie na privie, gdybym miał jutro nagłe pytanie? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-05-12 22:57:57
Dziwne, ja jak wyciągałem kostki to zapamietywałem co i jak a później się okazało, że nie da się tego inaczej złożyć..całe szczęscie bo pamięć zawodna |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-05-12 23:02:22
Robilem przekladke instalacji po pozarze ,zamontowalem 2 wiazki dostarczone przez klienta sczepione ze soba 2 wtyczkami jak sie pozniej okazalo zupelnie przypadkowo...no i zrobilem karpia,bo tez myslalem ze sie nieda. |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-13 23:10:32 Zrobiłem takjak mówił MisiekII: odłąćzyłem przewód od alternatora i sprawdziłem też skrzynkę przekaźników. Po odłąćzeniu i podłączeniu alternatora, auto ożyło. Było OK... przez 10 minut. Wyjazd i replay Tym razem nie pomogło już nic. Auto na hol i pod dom, szyby zamknąłem spinając kable pod tapicerką na krótko i do domciu... .... po drinku u kumpla |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2007-05-14 22:15:37 Ciąg dalszy: w poniedziałękk na szybko szukałem nadwornego elektryka, który zlitowałby się nade mną i wziął auto od razu. Udało się. Okazało się ze cała sprawa to kaszan spowodowana tym, że kabel masowy podłączony do karoserii nie miał dobrego połączenia- po malowaniu pasa przodu. Tyle tylko, że od malowania minęło 2 m-ce i nigdy dotą nic takiego się nie stało, żadnego znaku, że źle zmasowany. No nic- wybuliłem 102 zeta (bo jeszcze spierniczyłem bezpiecznik czy też przekaźnik (każdy mówi inaczej) od alternatora. Ten, który jest w puszcze przekaźników pod maską, 100A. Wszystkie cholery wyłaziły luźno a ten nie- pomyślałem, że może się zgrzał i stopił i nie chce wyjść. Zacząłem fgo wydłubywać i poszedł w drzazgi. Potem wyjąłem całą płytkę i okazało się, że jest od spodu przykręcony! Trochę się powkurząłem i pośmiałem z własnej głupoty... i minęła mi złość na furkę. Pozdrawiam wszystkich, którzy poświęcili choć chwilkę, żeby pomóc mi rozwiązać problem. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-05-15 10:54:05 Dobrze, że już po problemie
O kurcze, to dlatego ja też nie mogłem wyciągnąć.. dobrze ze dałem spokój |