MotoNews.pl

Woda w bagażniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam problem z wodą w bagażniku. Dostaje się ona przez listwę ozdobną na klapie bagażnika, prawdopodobnie przez otwory do lamp. Spływa później przez zamek do takiej rynienki i stamtąd trzema otworami do bagażnika (tam gdzie jest styropianowa wytłoczka na narzędzia). Samych uszczelek do lamp nie można kupić, a jedynie z całą listwą ozdobną za paręset zł. Ma ktoś jakiś pomysł, jak to można uszczelnić?
Z góry dziękuję za porady.

Cytat:
2007-05-14 19:03:49, RafalT pisze:
Ma ktoś jakiś pomysł, jak to można uszczelnić?

Silikon.

mam ten sam problem. w zimie dawał się bardziej we zanaki ale narazie jest sucho podobno u mnie to uszczelka ale narazie odpuściłem, może faktycznie zrobie silikonem.

Witam,

wejdź do bagażnika i poproś kogoś, żeby polał wodą po tylnej szybie i klapie. Jeśli woda leci z góry to 100% uszczelka. Też to miałem jak kupiłem Espero. Uszczelka pasuje od Poloneza. Zapłaciłem niecałe 50zł i jest ok. U mnie woda przesącza się od tyłu (podsiąka dywanik w bagażniku od tyłu) i woda zbiera się pod styropianem na narzędzia i pod kołem zapasowym.
Może ktoś wie z czego możnaby wyciąć takie uszczelki tylnych świateł w listwie ozdobnej?

Cytat:
2007-05-15 19:59:26, RafalT pisze:
... Może ktoś wie z czego możnaby wyciąć takie uszczelki tylnych świateł w listwie ozdobnej?

Np. z dętki samochodowej lub rowerowej. Lepsza jest samochodowa, bo grubsza i bardziej elastyczna.
Robiłem już nieraz takie uszczelniania i dętka zawsze się sprawdzała.