MotoNews.pl

Pytanie o tłumik końcowy absorpcyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
koncowy tlumik mi si esypie i postanowilem go wymienic, przypadkiem nabylem dosc maly tlumik okolo 40cm dlugosci (splaszcony tzw elipsa), i ten tlumik ma przeswit na wylot ale w tej rurce w srodku widac regularne otworki, i tu jest moje pytanie czy ten tlumik bedzie glosny (dodam ze nie mam srodkowego) czy w miare cichy, bo kolega mi powiedzial ze bedzie w miare cicho bo pod tymi otworkami jest "wata" wyciszajaca, a jekie jest Panstwa zdanie w tym temacie ??

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_K dnia 2007-05-15 22:00:32 ]

Nio taki tłumnik to wygląda mi na środkowy, ostatni ma jeszcze przegroby (w wiekszości) i coś czuję że raczej on narobi ci troszkę hałasu. Możesz mieć taki efekt jak ja z urwanym ostatnim bardzo głośno i durzy współczynnik oglądalności na mieście

przekroj ma ten tlumik jak kazdy srodkowy badz koncowy sportowy:] bedzie napewno na nim fajnie chodzil

fajnie ???
ale czy da sie wytrzymac w aucie, duzo jezdze a nie tylko lansuje sie wieczorami po miescie .......

Jak nie masz środkowego, a tylny zamontujesz przelotowy, to cicho na pewno nie będzie. I może to być męczące przy dłuższej jeździe. Będzie ci buczało w środku