Kącik absurdu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
Witam Panów
Jestem szczęśliwcem i mam do dyspozycji służbowy rower.
W dniu wczorajszym dostałem polecenie rozliczania przejechanych kilometrów i odnotowania ich w dowodzie urządzenia. Panowie to nie żart to fakty.
Proszę o pomoc – w jaki sposób to zrobić. Może poprosić o zamontowanie tachografu?
Świadomy jestem kodeksu karnego wiem, co znaczy poświadczenie nieprawdy.
Acha wszystkie rowery od niedawna wpisywane są do planu eksploatacji.

Jedyną słuszną decyzją będzie chyba oddanie roweru.
Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.

hehehe dobre

Pijemy najrzadziej w Unii?

Cytat:
2007-05-22 17:00:02, Talus pisze:
Pijemy najrzadziej w Unii?

nie mozliwe

Cytat:

Jestem żołnierzem służby zasadniczej.
Mój problem wygląda następująco- a więc pod koniec marca wszczęto wobec mnie postępowanie UWAGA.. za śmianie się w szyku i za to że mówiłem że śmiech jest normalny .
Nadterminowy który napisał o tym na mnie meldunek zaniósł go z dowódcą drużyny do dowódcy kompanii i ten kazał wszcząć postępowanie. Tego samego dnia musiałem za to przekopać ogródek strzelecki co zajeło mi czas od 16 do 20.30, do dziś mam zakaz wyjazdów na przepustki bo jestem na jakiejś "czarnej liście" i miałem "zlecone" jeszcze parę dodatkowych prac. Na początku nawet nie wiedziałem dokładnie za co jest to postępowanie bo meldunek pokazali mi po 2 tygodniach . Nie mam też zadnego rzecznika ani nic podobnego. Zacząłem już się upominać co się z tym dzieje ale każą mi czekać ale ja mam dość bo ile można
Czy mogę jeszcze teraz coś zrobić

hehe poważna sprawa... bo co za śmiechy w szyku

Po Teletubisiach kolej przyszła na Uszatka:

Miś Uszatek także jest zabójczy dla psychiki dziecka!

Cytat:
2007-05-28 12:26:16, Talus pisze:
Po Teletubisiach kolej przyszła na Uszatka: Miś Uszatek także jest zabójczy dla psychiki dziecka!

hehe ja pikole , autorow takich bzdur powinni zamknac

Popitoliło sie im w głowach... juz sie nie wiedza czego złapać... jakoś wychowałam sie na Uszatku i jest ok.. zaraz powiedza że Bolek i Lolek to geje. No paranoja. To juz co sie dzieje to nawet śmieszne juz nie jest.

Myślę, że powstały nowe choroby psychiczne:
gejofobia i pedofilofobia.

Pewnie niedługo ktoś napisze jakiś indeks rzeczy, których nie należy robić publicznie, żeby nie zostać o coś posądzonym

BBC

gazeta.pl

widzialem

może jednak w tych teletubisiach jest coś nie tak

Muminki jak teletubisie. Kolejna zdradliwa torebka
oni sobie niezłe jaja robią

Sąd zabronił heteroseksualistom wstępu do baru dla gejów

Ja p.... k.... m....
Ten świat się stacza
Kabaret Moralnego Niepokoju wiedział co robi

a bedzie tego coraz wiecej...

Ksiądz z prezerwatywą.

Każdy kierowca chcący przekroczyć białoruską granicę musi mieć w aucie zestaw ratunkowy i... prezerwatywy - pisze "Dziennik".
Bez obowiązkowego kondomów granicy nie mogą przekroczyć nawet duchowni.
- To absurd - oceniają kierowcy.
- Nie dość, że na każdym kroku każą płacić łapówki, to teraz doszły jeszcze te kondomy - komentuje "Dziennikowi" sprawę kierowca jednej z firm transportowych.
Wiele osób sądzi, że to żart, ale służby graniczne traktują nowy wymóg całkiem poważnie.
Nie odpuszczają nawet duchownym.
Jadący do jednej z białoruskich parafii kleryk Piotr Mrozik, znalazł się w bardzo krępującej sytuacji gdy w koloratce musiał kupować prezerwatywy na przygranicznej stacji benzynowej.
TVN 24

Cytat:
2007-05-30 18:24:16, Talus pisze:
Ksiądz z prezerwatywą. Każdy kierowca chcący przekroczyć białoruską granicę musi mieć w aucie zestaw ratunkowy i... prezerwatywy - pisze "Dziennik". Bez obowiązkowego kondomów granicy nie mogą przekroczyć nawet duchowni. - To absurd - oceniają kierowcy. - Nie dość, że na każdym kroku każą płacić łapówki, to teraz doszły jeszcze te kondomy - komentuje "Dziennikowi" sprawę kierowca jednej z firm transportowych. Wiele osób sądzi, że to żart, ale służby graniczne traktują nowy wymóg całkiem poważnie. Nie odpuszczają nawet duchownym. Jadący do jednej z białoruskich parafii kleryk Piotr Mrozik, znalazł się w bardzo krępującej sytuacji gdy w koloratce musiał kupować prezerwatywy na przygranicznej stacji benzynowej. TVN 24

dzisiejsze newsy

Polscy negocjatorzy są zawiedzeni przedstawionymi przez Waszyngton warunkami budowy tarczy. Amerykanie chcą, abyśmy pokryli część kosztów systemu.
W skrócie propozycja USA przedstawia się tak:

-partycypujemy w kosztach budowy i eksploatacji tarczy
-Amerykanie nie płacą podatków
-polscy żołnierze chronią instalację
-przygotowujemy dla naszych sojuszników teren (300ha)
-płacimy odszkodowania jeśli żołnierze USA narozrabiają poza bazą na przepustce