X25XE kody 2 czy 4 cyfry?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Ostatnio miałem problem z pompą abs, raz działała innym razem swieciły lampki i przestawał działać prędkościomierz.
Ostatni weekend na mazurkach przyniosł jeszcze jedną kontrolkę, check engine. Spinaczowa metodologia przyniosła mi 2 błędy "17" oraz "31". Zaznaczam że kontrolka podczas jazdy raz sie swiecila potem gasła i tak w kółko.
Znalazłem kody ale nie do układu motronic 2.8.1, jak pisze książka jest tam takowy natomiast na stronie znalazłem 4ro cyfrowe kody błędów a on mi podaje 2u cyfrowe, niektóre kompletnie nie pasują do sytuacji bo samochód normalnie jedzie i nie marudzi, no może lekko mocy mu brak tak mi się wydaje, wiec brać może pomoże rozwiązać zagadkę?

Cytat:
2007-05-21 21:02:37, kopernik8 pisze:
Witam! Ostatnio miałem problem z pompą abs, raz działała innym razem swieciły lampki i przestawał działać prędkościomierz.

co do tego problemu to miałem coś podobnego, pseudo mechanik skroił mnie 100 ziko i po jakims czasie problem sie powtórzył, okazało się że w przednich piastach i na tylnych półośkach są takie zębatki z których czujniki biorą sygnał, byłu zajechane błotem, wyczyściłem sprężonym powietrzem i do dziś jest git, kolejny przykład na to żeby robić w naszych autkach jak nawięcej sie da samemu, pozdro Piotr

Cytat:
2007-05-21 21:20:31, pit-ilawa pisze:
co do tego problemu to miałem coś podobnego, pseudo mechanik skroił mnie 100 ziko i po jakims czasie problem sie powtórzył, okazało się że w przednich piastach i na tylnych półośkach są takie zębatki z których czujniki biorą sygnał, byłu zajechane błotem, wyczyściłem sprężonym powietrzem i do dziś jest git, kolejny przykład na to żeby robić w naszych autkach jak nawięcej sie da samemu, pozdro Piotr

u mnie niestety czyszczenie zebatek nie pomoglo, czasem przy ruszaniu po przekroczeniu 10km/h zapalaja sie kontrolki ABS i TC. musze wylaczyc silnik, odpalic i znikna. czekam na interfejs do OPla to zobacze o co ukladowi biega

017 - Czujnik spalania stukowego 2 (v6)

gas?

Witam!
Tak to był knock sensor juz naprawione

A skąd pytanie o gaz? Gazu nei mam

Cytat:
u mnie niestety czyszczenie zebatek nie pomoglo, czasem przy ruszaniu po przekroczeniu 10km/h zapalaja sie kontrolki ABS i TC. musze wylaczyc silnik, odpalic i znikna. czekam na interfejs do OPla to zobacze o co ukladowi biega

Sprawdź czujniki Abs i potencjometr przepustnicy!!!