Poszukiwani magicy od klimy WROCŁAW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj z powodu że, w ostatnich dniach temperatura troche wzrosła postanowiłem nabić klime gdyż myślałem że, nie działa dlatego bo nie ma freonu... Jak się okazało była nabita prawidłowo lecz się nie załącza klima Podobno magnes wogóle nie łapie może ktoś się spotkał z takim czymś?? Co może być tego przyczyną itp Poszukuje też jakichś magików od klimy z Wrocławia którzy mogliby mi to zrobić
Z góry dzięki

ul.Bystrzycka firma Auto Klinika, pomogą napewno

ermax ul reymonta za mostem osobowickim w prawo , teren przy przegladach rej. idz do pana rysia. on daje rade.

Pan Rysio wydaje mi się po pierwszej rozmowie pacanem który chciałby żeby mu wskazano usterke a on jedynie może cewke wymienić... Chłopaki na Bystrzyckiej powiedzieli że nie znają układu Omegi... Sprawa okazała się gorsza niż przewidywałem:/ Nie włączają się wogóle wentylatory przy chłodnicy... Jak podłączył na krótko działał ale ma pobór większy nić 20A więc coś jest nie tak LUDZIE POMÓŻCIE!!! Boje się że na dniach przegrzeje mi się silnik a co za tym idzie powygina mi głowice Nie uśmiecha mi się żeby władować 2tys albo i więcej w silnik
Z Góry dzięki

Pan Rysio na Przedmiejskiej ???

Auto Zone

"Autozone" Mariusz Kosman
Adres
ul. Warsztatowa 5
53-014 Wrocław
Telefon: +48 717 845 926
Telefon kom.: +48 509 455 175

Cytat:
2007-05-22 12:15:01, nynek10 pisze:
Pan Rysio na Przedmiejskiej ???

Nie Pan Rysio z Reymonta który oznajmił że może jedynie cewke wymienić ale nvm.
Już wiem co jest usterką. Pewien czas temu "znawca" poradził mi żebym odłączył pewną kostke która jest między świecami żarowymi. "bo wtedy lepiej pali na ciepłym" w sumie prawda ale przez to klima nie działała i jak później doszedłem drogą dedukcji wentylatory też.Ponieważ jak się domyślam komputer nie dostawał danych które były mu potrzebne do załączenia klimy. Dzisiaj troche przy tym pogrzebałem specjalistycznym sprzętem do grilla"szczypce" i wskoczyła na swoje miejsce(kostka). Wszystko śmiga tylko dziwi mnie to że jedynie jeden wentylator działa(prawy).Elektryk gdy zmostkował czujnik który znajduje się pod gumowym wężem od chłodnicy chulały obydwa. Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna?? Magik chciał odemnie wyciągnąć 350zł za ściągnięcie zderzaka i sprawdzenie instalacji. Może ktoś z mógłby opisać ściąganie zderzaka jednocześnie dołączając fotki?? Byłbym zobowiązany Aha ten "znawca" jak się niedawno okazało przegrzał silnik i ma głowice powyginaną w 4 miejscach I jeszcze jedno gdy ząłączam klime coś zaczyna popiskiwać co jakiś czas domyślam się że to sprężarka... Mam nadzieje że sprężarki wymieniać nie będe musiał

[ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2007-05-22 14:58:58 ]

Nelson nerwowy jesteś
Zderzak zdejmujesz tak:
- odkręcasz 2 śruby grilla, naciskasz zaczep u góry grilla i schodzi.
- odkręcasz dolne brewki, odciągając na bok, pomagasz długim "czymś płaskim" odhaczyć się im z zaczepów; odkręcasz wodoczne z przodu śruby zderzaka.
- pod spodem zderzaka, wciskasz do osłony silnika 2 bolce kołków rozporowych (na ich miejsce dopasuj później odpowiednie wkręty do drewna).
- skręcasz kołami, odkręcasz po 2 wkręty przy oponach z obu stron auta.
- odchylając jego krańce na zewnątrz, przesuwasz zderzak nieco do przodu (z obu stron).
- wyciągając zderzak za środek, odłączasz kostki halogenów (jak masz) i czujnik temperatury.

Jak ci zmostkował, to chodziły (nie powiem dokładnie, bo nie tykałem sie dawno tego) na II biegu. czyli na 1 biegu tych wentylatorów ci coś nie łączy (bezpośrednie połaczenia z klimy...przekaźnik, zaśniedziałe styki?). Było to gdzieś opisywane - że komuś tam brakowało kabla do 2 wentylatora. Jakby to była ta sytuacja musisz poprowadzić do niego przewód (minimalna wiedza o elektryce przekaźnikach wskazana).
....Najwyżej coś usmażysz

[ wiadomość edytowana przez: Beny_2_5_TDS dnia 2007-05-23 14:24:13 ]

A ja bym polecił :
FHU GASTAL S.C.
51-421 WROCŁAW ul. Rakowa 52
tel. 0-601 748-306

Oni robią klimy i webasto. Różnymi autami do nich ludzie jeździli. Kiedyś robili mi klimę w Volvo. U kumpla nie poradzili sobie z jakąś usterką....i kasy nie wzięli.

POlecam bo to uczciwe chłopaki.