Problem z dostępem do naszego serwera ftp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam problem z wejściem na serwer, po wpisaniu loginu i hasła wywala mi jakieś dziwne komunikaty, zarówno poprzez commandera jak i IE. Kontaktowałem się ze swoim dostawcą (netpartner) i on zapewnia że nie ogranicza dostępu do sieci
co ciekawe w pracy wchodzę bez problemu przez IE i commandera. czyżby jakieś ustawienia programów ????? prosze o pomoc

Serwer cały czas działa.
Nie ma żadnych ograniczeń IP ani nic w tym stylu.
Możesz podać co to za komunikaty? Najlepiej jakiś print screen.

IE - KLIK

[ wiadomość edytowana przez: andrzej197710 dnia 2007-05-23 22:58:27 ]

commander - KLIK

[ wiadomość edytowana przez: andrzej197710 dnia 2007-05-23 23:00:58 ]

czyżby tylko ja mam taki problem???????

dziwne
używam winows commandera i działa sićko

Jak masz zapisana konfiguracje naszego ftp w comanderku

to tam jest taka funkcja tryb pasywny wlacz go lub wylacz i sprawdz

niektore sieci puszczaja pasiv inne nie

nazywa sie to dokladnie

"Użyj trybu pasywnego do transferu ( jak w przeglądarce WWW )

Też mam mały problemik z serwerem.

Używam Total Commandera i podczas przesyłania kilku plików na serwer, po skończeniu wysyłania pierwszego pliku zostaje z paskiem 100%, przez co nie kontynuuje się wysyłanie dalszych plików. Trza wszystko wysyłać na piechotę.

Macie na to jakąś radę?? Z góry dziękuję.

Cytat:
2007-05-25 12:31:01, penmar pisze:
Jak masz zapisana konfiguracje naszego ftp w comanderku to tam jest taka funkcja tryb pasywny wlacz go lub wylacz i sprawdz niektore sieci puszczaja pasiv inne nie nazywa sie to dokladnie "Użyj trybu pasywnego do transferu ( jak w przeglądarce WWW )

Oba tryby działają.
Bez trybu pasywnego jest szybciej.

Cytat:
2007-06-03 23:04:45, szandrzej pisze:
Też mam mały problemik z serwerem. Używam Total Commandera i podczas przesyłania kilku plików na serwer, po skończeniu wysyłania pierwszego pliku zostaje z paskiem 100%, przez co nie kontynuuje się wysyłanie dalszych plików. Trza wszystko wysyłać na piechotę. Macie na to jakąś radę?? Z góry dziękuję.

Prawdopodobnie masz wolny upload.
Zaznacz opcję "wyślij komendę by utrzymac połaczenie"

FTP będzie dzisiaj niedostępny - reinstalacja maszyny.

Nie moge wejsc na serwerem nie mam uprawnien do korzystania ze strony

U mnie też brak dostępu i komunikat "limit czasu został przekroczony"

u mnie takze nie dziala

u mnie zawsze działa... ale mimo że mam dwu-megowego neta, to zawsze tak wolno ściągają mi się każde zdjęcia, że kurwicy można dostać... więc poprostu przestałem już wchodzić na ten serwer

ja mam w pracy urzedowe lacze ale tez tragedia to sie sciaga
ale wazne ze mamy taki serwer

Serwer postawiony na szybko , nie ma dostępu przez przeglądarkę internetową i na razie nie znalazłem dlaczego , a nie mam za bardzo czasu ,żeby poszukać dokładniej .
Postaram się jak najszybciej poprawić. Przez klienta ftp wszystko normalnie działa.

Co do szybkości połączenia - w tej chwili stoi on na półtora megowym łączu symetrycznym , w ciągu najbliższych kilku miesięcy łącze zostanie powiększone

Problem dostępu przez przeglądarkę znaleziony - blokował jeden z firewalli.
Wszystkie ustawienia są niby OK , a i tak blokuje.
Zadzwoniłem do producenta ,ale tez rozłożyli ręce - jutro ma być pod telefonem jakiś magik który może sobie z tym poradzi
Na razie blokująca zapora została wyłączona.

juz ok