Sciaga, stuka, poradzcie co posprawdzac :-

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

zaczne od tego, ze wymienilem tuleje wahaczy, sinenblocki z obu stron, swoznie wahaczy oba, oba drazki stabilizatora.

Problem:

Podczas hamowania rzucalo w prawo - wymieniony prawy mniejszy sinenblock po diagnozie na stacji diag. - pomoglo.
Ale zaczelo sie co innego:
jak dodaje gazu ciagnie w prawo, jak zdejmuje noge z gazu ciagnie w lewo. Co i jak sprawdzic??

kolejna sprawa:
Stuka na nierownosciach straszliwie ale tylko gdy zdejme noge z gazu na biegu. Gdy wcisne sprzeglo, dodaje gazu, hamuje- nic nie stuka (oczywiscie wszystko z wrzuconym biegiem), jak jade na luzie - tez nic nie stuka. Odglos dochodzi wyraznie z przodu.
Co to moze stukac?? jak to zdiagnozowac??

Pomozcie, bo wydalem kolejne kilka setek na naprawy i ciagle jest zle

Poduszki silnika i skrzyni sprawdź.

Cytat:
Poduszki silnika i skrzyni sprawdź.

Mozna to zrobic jakos na postoju? mam uniesc przod, szarpac za silnik, czy jak? Bo mechom juz malo ufam :- bo maja mnie dosyc w okolicy

OK, to nie poduszki.
Sam sprawdzilem pozniej, ze stuka mi półoś prawa, tzn ma luz poprzeczny. Czy to jakas skomplikowana i droga naprawa?

Poprzeczny, czyli góra-dół? No to nieciekawie.

raczej - lewo prawo, tzn wzdluz polosi

ups... mam to samo po obu stronach
co trzeba zrobić? nie mówcie, że wszystkie przeguby do wymiany?

ok, luz na polosiach jest tylko gdy auto stoi 'la luzie' czyli bez biegu, a na biegu luzu nie ma, a tak ma chyba kazde auto, wiec to nie to.

Ten dzwiek stal sie coraz gorszy, bo juz slysze, jakby cos w rezonans wpadalo :-, zagladalem z kumplem pod auto na kanale, i nic kurna nie mozemy znalesc :-

rece opadaja

sprawdz czy dobrze przykrecone są amortyzatory i simer blocki bo ja miałem podobny problem i nikt zaden meches nie wiedział co jest oczywiscie chcieli mi wymienic prawie wszystko co mozliwe okazało sie ze nie miałem przykreconego dobrze amora i simerblocka teraz jest idealnie