PYTANIE !!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pytanie.Mam do kupienia w okazyjnej cenie Golfa IV 1,9 SDI.Co sadzicie o tym aucie??Jestem jeszcze mlody :] i raczej lubie szybka jazda ale patrzac na dane tego auta (65 KM) osiagi nie sa powalajace.Co sadzicie o tym??watro inwestowac w ten samochod??prosze o pomoc.pozdrawiam

Znajdź nawet najsłabsze TDi, zmień chipa i pojeździsz. Nie pchaj się w SDi.

Hm....no ale widzisz mam dylemat.Obecnie jestem w anglii i szukam samochodu w Polsce powniewaz za obecny(Ford Fiesta 1,3 96') place ogromne ubezpieczenie w kwocie 65 funtow co mi sie kompletnie nie oplaca.Moj znajomy w Polsce ma auto komis i poprosilem go zeby poszukal mi jakiegos "niemca". Ma audi b4 1993 avant ktora wyjdzie mnie z zarejestrowaniem 14,5 tys zl. Sadze ze ten golf to okazja.Jest to srebny,3 dzwiowy golf z silniekm 1.9 SDI z 1998roku, 2 poduchy, alufelgi i wyniesie mnie 15,5 tys zl.No i wlasnie sie zastanawiem bo cena moim zdaniem jest dobra i auto jest swiezsze i pewnie bo wiem kto nim wczesniej jezdzil od nowosci i wiem ze przebieg (176 tys) jest przebiegiem orginalnym.Byl lekko otawrty ale jest ladnie zrobione.Ale wszedlem na te forum glownie po to aby sie kogos zapytac (najlepiej posiadacza golfa sdi) co sadzi o tym aucie no i jak sprawuje sie ten silnik sdi. Pozdrawiam

no za 16 tys ttaki golf heh normalnie zdziierstwo jak nic daj spokoj kup sobie ibize albo cordobe 1.6 albo tdi dasz ok 12-15 tys za rocznik 97-99

radze tdi z pelnym wyposazeniem

Oj kolego chyba lekko przesadziles z tym 12-15 tys za 97-99.Nie znajde tdi z tego rocznika w takim nawiasie cenowym. To co??radzicie faktycznie odpuscic sobie te sdi??nie ma nawet zadnego plusa te auto ?? ;] pozdrawiam

plus jest jeden ze wogole to jezdzi to jest male autko i ma 60 KM to naprawde malo zadnych osiagów nie bedzie
pozaz tym slabo wyposazony poducha to s tandard wspomaganie tez szyby przeednie elektryczne tak samo jak dla mnie auto bez tegoo juz si nie kwalifikuje no chyba ze ma jakis ciekawy silnik a to naprawde nie ma nic czysty golas i SDI z tegoo co pamietam mialy 60 KM a tym to nie wycisniesz nic

Piszesz, że jesteś młody i lubisz czasami depnąć mocniej w aucie, a więc SDi odpada już na starcie. Skoro sam dostrzegasz to, że silnik jest słabiutki, to nie bierz tego auta pod uwagę w ogóle. Pytasz o plusy tego auta- mało pali i odpadają przy okazji wszystkie ewentualne problemy z turbodoładowaniem, które mogą się pojawiać przy silniku TDi. Chociaż i tak lepiej mieć problemy z turbodoładowaniem niż z jego brakiem, bo nie jeździ się zawalidrogą i nie trzeba modlić się o długą prostą z górki przy wyprzedzaniu