MotoNews.pl

Basowy tlumik za cichy ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dostalem od kolegi basowy tlumik... zalozylem, owszem daje basowy pomruk na niskich obrotach na wysokich prawie niema roznicy co do serii... podejrzewam ze srodkowy za bardzo wyglusza, czy wstawic srodek przelotowy czy wyciac go i wstawic rurke ?? czy to cos pomoze zeby wydech byl glosniejszy ?

Oj Stary, nie masz większych problemów???
Weź se wywierć dziurę gdzieś w środkowym i będziesz miał dodatkowy basowy pomruk gotowy

Cytat:
2007-05-28 12:34:05, Outcast pisze:
czy to cos pomoze zeby wydech byl glosniejszy ?

Co Ty burak wiejski w Golfie II 1.3 monowtrysk jesteś żeby Ci auto pod remizą huczało?

Dlaczego ludziom się wydaje że podmiana tłumików da jakieś cuda. To wszystko nie jest takie proste, bo spieprzyć sobie wartości przepłukiwania zwrotnego i napełniania cylindrów jest bardzo łatwo. Jedno ma duży wpływ na drugie i zmiana pojemności układu wydechowego bez zmian w układzie dolotowym może pogorszyć pracę silnika zamiast polepszyć.
Zwiększając głośność układu wydechowego łatwo też przegiąć i stracić dowód rejestracyjny za hałas.

adam, ja niechce polepszenia osiagow... a po zalozeniu tego tlumika to brzmi prawie jak seria.

Mam drugie auto wiec esperakiem sie troche bawie w wiejski tuning, juz konsola centralna jest srebrna

Cytat:
2007-05-28 12:53:59, Outcast pisze:
[...] wiejski tuning, juz konsola centralna jest srebrna

swiete slowa..sorry ale juz tak absurdalnego posta to dawno nie czytalem.."za cichy tlumik" ..wez sobie nagraj odglos tlumika na mp3 i sobie jezdzij ze sluchawkami..niby dlaczego ja mam gluchnac bo akurat ty przejezdzasz obok?

zycze odebrania dowodu rejestracyjnego przy pierwszym kontakcie z policja

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-05-28 17:26:28 ]

qbaj, o moj dowod rejestracyjny to Ty sie nie martw prosze

Zwyrolu.

Masz taniego tłumikarza obok siebie chyba co ?

Mam plecionkę do wymiany, mam swoją nówkę.

Możesz się zorientować ile weźmie za to ?

Cytat:
2007-05-28 18:27:18, Outcast pisze:
qbaj, o moj dowod rejestracyjny to Ty sie nie martw prosze

ja sie nie martwie o twoj dowod bo to mi wisi..raczej chodzilo mi o pojawianie sie tak przerobionych samochodow na drogach publicznych

qbaj - nie martw sie, nie bedzie to takie glosne zeby szyby wylatywaly... poki co jest tak samo glosno jak na serii tylko barwa dzwieku sie zmienila.

zoltar - kumpel w Leborku mi to robi... zamontowal tlumik, bedzie montowal przelot zamiast srodkowego, pomalowal mi airbrushem konsole centralna, do tego wymieni mi wskazowki na "swiecace" od VW , zestroil mi antene cb, niebawem zabieramy sie za usuwanie rudej, do tego w volvo mi naprawil sterownik nawiewow, a w Hondzie wymieni pierscienie i uszczelniacze zaworowe bo kompresje mam za slaba robocizne mam calkowicie za free

jak chcesz się bawić ( konkretnie) to daj znac na priva- mam książkę ( chyba z lat 70- tych) o obliczaniu układów wydechowych i mam podrukowane materiały ze strony fiat& fourius, gdzie koleś obliczał wydech do bandziora ... cały pic polega na tym ,żeby dac w odpowiednim miejscu komorę rezonansowa, aby uzyskać dynamiczne przepłukiwanie cylindra przy konkretnych obrotach - najlepiej w obliczeniach wziąść pod uwagę również dolot...
a jako przelotówke daj końcowy z bandziora - najtaniej wyjdzie

Słyszałem ten wydech i rzeczywiście im wyższe obroty, tym mniej "sportu"

Nawet mógłby być ciut głośniejszy... Ale ja lubię ciszę w aucie

Ps.

Outcast nie napierdziela Cie baniak od tej muzyki ?

Cytat:
2007-06-07 20:17:14, Zoltar pisze:
nie napierdziela Cie baniak od tej muzyki ?

Weź sie Zoltar

No co.

Fura cała drży, napierdala muza.

Ja bym padł

Zoltar to już emeryt... jak ja!

Bo będąc emerytem dopiero dostrzega się co jest piękne

Cytat:
2007-06-07 23:23:50, Zoltar pisze:
Bo będąc emerytem dopiero dostrzega się co jest piękne

No... Właśnie dla emerytów produkowane są limuzyny z 5-cio litrowym silnikiem, idealną skórką itp. itd. A gówniarstwo niech montuje tórbo* do złomero

* - to nie błąd!

Tylko nie każdy emeryt ma na 5 litrów i skórkę.

Dlatego będzie turbo i welurek

eko skora

.... ja tam gluchy nie jestem ... a slucham dosc glosno muzy.

Zoltar ma racje, na wolnych obrotach slychac basowy pomruk, na wyzszych brzmi jak seria i cos trzeba z tym zrobic... byle to nie ryczalo jak w oborze krowa niewydojona

wywal katalizator , wstaw prostą rure o srednicy min. 2 cali putą puszke z tyłu i bedzie prawie tak głośno jak u mnie , Lucas i ci powie jak jest u mnie głośno