| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Markiej gangówa Dębica | 2007-05-28 18:51:58 Witam .
Samochodzik to Bmw 5 (rekin) z 86 silnik 2.5 na gazniku, a instalacja zwykla (nie wiem ktora to generacja) "na srube" i ze sterowaniem parownika podcisnieniem.Wiek instalacji nie jest mi znany. Autko nie za ladnie mi jezdzi na gazie i mam kilka pytan: 1- Czy lepiej jest jak parownik jest blizej miksera?? bo u mnie jest ok 1,2~1,5m weza miedzy parownikiem a gaznikiem i mi sie wydaje ze to za daleko. 2- Sterowanie parownika (wezyk od podcisnienia) mam wpiety do podcisnieniowego przyspieszacza zaplonu.Patrzylem do samary ojca (podobna instalacja) i ten wezyk ma wpiety w kolektor ssacy po przez osobny kruciec. Tak mi sie mysli czy czasami nie wpiac u mnie tak jak jest u ojca bo cos zamulone to moje wozidlo. 3- dlaczego mam zaslepiony prawie calkiem dolot powietrza na puszce filtra, a jak go odetkam to nie jedzie wcale i nie chce palic?? Jezeli ktos ma jakies pomysly to byl bym wdzieczny z dobra rade. Pozdrawiam |
Markiej gangówa Dębica | 2007-05-29 17:18:18 o widzisz dzieki za porady
mikser na prawde jest duzy bo jest na cztery gardziele a parownikmi sie wydaje za maly. Pozniej podejde i popatrze co na nim pisze dzieki pozdrawiam |
astra1977 Astra II Włocławek | 2007-05-29 17:37:11 proponuje wymienić parownik na dwumembranowy, przy tej pojemności nie powinno być problemu z zassaniem gazu, bedziesz mógł odetkać dolot powietrza i dopiero zobaczysz jak rekin zacznie ganiać. W tym gaźniku masz dwie gardziele do małych obciązeń i dwie do dużych, gdybeś miał podwójny mikser z wdoma przewodami gazowymi i dwiema śrubami mógłyś tak wyregulować układ żeby auto dostawało drugi oddech w momencie otwrcia drugiej gardzieli, a przy delikatnej jeździe parę litrów gazu zaoszczedzisz. W moim polonezie taki układ sprawdzał się dobrze, co prawda kop to za duże powiedziane ale mieścił sie w 11 l/100km. A BMW to przecież BMW.
Pozdrawiam. |
Markiej gangówa Dębica | 2007-05-30 21:27:22 mikser mam z czterema "palnikami" po jednym na kazda gardziel i cztery cieniutkie wezyki ale dalej juz lipa bo lacza sie w jeden i jest jedna sruba na wezu do regulacji
a jakie by byly koszty takiej wymiany?? |
astra1977 Astra II Włocławek | 2007-05-31 09:03:04 Koszty raczej niewielkie, bo tylo rozgałąźnik i cztery takie same sruby regulacyjne plus parę opasek, zobacz w InterCars oni mają części do lpg, a zysk spory. |
_wydra civic coupe d16z6 s | 2007-06-02 00:15:27 jak mozesz to daj fotke jak masz to zrobione, nie moge sobie wyobrazic jak wyglada mixer z czteroma palnikami...
ile KM ma to bmw ? ja proponuje inne rozwiązanie http://www.blos.prv.pl/ |
Markiej gangówa Dębica | 2007-06-04 23:03:13 chyba cos kolo 130km a tego blosa to gdzie sie wsadza?? bo u mnie pucha na filtr powietrza wyglada podobnie jak w 125p albo polonezie tylko jest duzo wieksza.
bylem dzis sprawdzic olej, przygladnolem sie parownikowi i szok "modello 70 Kw" (brc) to tak kawalek za malo. Co byscie mi polecili zebym zalozyl?? a jak bede mial czas to odkrece puche i zrobie foty miksera. ale to dopiero kolo soboty pozdrawiam |
Markiej gangówa Dębica | 2007-06-22 17:36:42 no i znowu mam problem
chce sie wkrecic z poodcisnieniem w kolektor, ale nie wiem gdzie
lepiej blizej silnika czy gaznika?? |
Markiej gangówa Dębica | 2007-06-26 11:36:58 hmmmm
nie pomyslalem o tym zeby sie wpiac w servo .
juz wszystko sobie przygotowalem i jednak bede wiercil. z opilkami jakos sobie poradze
dzieki |
Markiej gangówa Dębica | 2007-07-18 13:49:32 wszystko ladnie przepiete. Nie musialem wiercic bo dziura juz byla teraz tak jakos ladniej sie zbiera ale jeszcze ja ten parownik trzyma
wydra masz fotke mixera ale tylko z gory bo nie chcialo mi sie puchy odkrecac
Shot at 2007-07-18 a tu tabliczka znamionowa z parownika
Shot at 2007-07-18 nie bylo miejsca i dlatego tak niewyraznie, a zreszta i tak robione telem to jakosc do d*** [ wiadomość edytowana przez: Markiej dnia 2007-07-18 13:51:01 ] |