| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kozik Polo Variant Starogard Gdański | 2007-05-28 22:50:38 Jak w temacie.
Mam problem z wycieraczkami. Po wyłączeniu wycieraczki wracają normalnie do dołu szyby jednak nie zostają tak tylko podnoszą się trochę do góry (jak na foto)
Co może być tego przyczyną? Wszystkie styki sprawdzone i wyczyszczone. Silnik wycieraczek również. Ma ktoś jakiś pomysł jak z tym walczyć? Może to zespolony daje o sobie juz znać? (ODPUKAĆ) |
zeberko Sympatyk FEFK Vectra C caravan Częstochowa | 2007-05-28 22:56:35 Rozbierałeś silniczek jeśli tak to może żle go ustawileś mowa o trybie w srodku i tych blaszkach co załaczaja i wyłaczaja silnik i dlatego sie tak dzieje. |
kozik Polo Variant Starogard Gdański | 2007-05-28 23:15:22 Obudowe z silniczka ściągałem ale to było już po tym jak wycieraczki tak zaczęły pracować.
W ogóle nie napisałem że stało się to już jakiś czas temu po dużej ulewie gdzie wycieraczki chodziły cały czas przez ok 3h. W pewnym momencie poprostu przestały chodzić, zatrzymały się w pionie i ruszyły dopiero jak troche poszarpałem przełącznik od wycieraczek. Od tamtego czasu jest tak jak pisałem wcześniej. |
kozik Polo Variant Starogard Gdański | 2007-05-29 12:41:54 hops
Może ktoś jeszcze coś doradzi |
tjmdm Peugeot 307 SW Olsztyn | 2007-05-29 13:03:56 A co ja mówiłem na spociku |
kozik Polo Variant Starogard Gdański | 2007-05-29 13:47:51 Wiem wiem ale myślałem że ktoś postawi "tańszą" diagnoze |
tjmdm Peugeot 307 SW Olsztyn | 2007-05-29 14:56:25 Jak masz jakiś problem to możemy się spotkać i pomogę Ci to naprawić...tylko opalarka potrzebna |
R_O_Y Sympatyk FEFK Mk VII kombi Inowrocław | 2007-05-29 19:26:16 Moim zdaniem będzie to wina wyłącznika krańcowego informującego o pierwotnym położeniu mechanizmu. Nie wiem jak to jest dokładnie zbudowane bo tego nigdy nie rozbierałem, ale domyślam się że jest tam jakiś styk elektryczny, jakaś blaszka i krzywka, albo trybik który zwiera i rozwiera w odpowiednim momencie. Wygląda na to że ten moment jest u ciebie niezbyt odpowiedni.
Powodzenia. |