Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-06-14 20:45:17 Dzisiaj wzialem sie za fele i przy okazji zdjalem po zimie (he he wczesnie ?) te nadkola z tworzywa. Nedza i rozpacz (elx rok 1998r ), po otrzasnieciu sie stwioerdzilem ze to tylko kilka oglisk i musze sie za to wziasc.
Sprawa uno : Jutro jade na gielde po tlumik wiec przy okazji moze mi doradzicie cos czym mozna by zabezpieczyc spod przed rdza . Biteks czy cus...nei znam sie na tym...a konserwacja w zakladzie jest chyba w peezdu droga(a moze nie ?). Sprawa druga : Wymeinilem szczeki i hamuja super ale jak sie nagrzeja (kilka km w korkach w upale) to piszca tak ze ludzi sie ogladaja (nie hamuja zle !) . Szzceki wymienialem dawno (marzec) ale dopeiro w czsie upalow zaczely tak przerazliwie wyc. jakies sugestie ?? [ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-06-14 20:45:50 ] [ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-06-14 20:47:26 ] |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2003-06-14 21:16:12 co do zabezpieczenia to środków jest mnóstwo, ja zastosowałem sinkor p nawet spoko niewiem co za rok - zobaczymy
co do klocków to wydaje mi sie że poprostu ich jakość jest do d..py |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-06-14 23:35:37 co do hamulców, to u mnie też piszczą, z tym, że u mnie jak jest wilgoć... jeśli chodzi o konserwację, to sam nie mam doświadczeń, ale znajomy konserwował spód poloneza preparatem WURTH trzy lata temu i teraz trzeba było tylko ciutkę poprawić.... ![]() |
maciek125 fiat 125p Warszawa | 2003-06-14 23:40:48 Ja tam konserwuje bitexem i jest spoko, tylko poluz 2 warstwy,a co do hamulcow to chyba okladziny sa wykonane z h... materialu i dlatego piszcza. |
![]() krzych Malaria kraków | 2003-06-14 23:56:26 Jeśli chodzi o konserwowanie malucha to ja mojego dopiero co pospawałem od spodu zwłaszcza nadkola(niemam tych plastikowych) bo strasznie zgniły i popekały a użyłem do tego AUTO SMAR - fajna konserwacja bop sie przyjemnie nia maluje ja pomalowałem 2 Puszkami 1 litr za 13.90zł.
No a czy dobry to sie okaże dopiero za rok (jak nie wcześniej ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-06-15 00:04:45 Piszczące szczęki to wina bedziewiastego materiału z którego je wykonano. |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-06-15 01:14:18 no wlasnie
ja dzis skonczylem malowac poprawki blacharskie unikorem C (takie czerwone na blache) i mam pytanie co dalej??? czy zasprajowac lakierem czy moze wczesniej zadzialac papierem sciernym i troszke scieniowac oraz wyrownac warstwe unikoru czy moze cos inneg... doradźcie |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-06-15 10:26:15 ja osobiście zrobiłem tak :
na feriach zaczepiłem sie spodem auta i powyginałem podłoge w najniższym punkcie wbiłem do środka moją konserwacje zacząłem od rozebrania środka samochodu , zdarłem z podłogi wyguszenia szpachelka , wyprostowałem podłoge gumowym młotkiem , po czym pomalowałem odpryski minią a potem cała podłoge fluidolem spód autka zrobiłem bitexem , położyłem sporą warstwe a miejsca gdzie podłoga była wgnieciona wyczyściłem szczotką na wiertarce potem odrdzewiacz minią i bitex myśle że warstwa jest spora byleby tylko nie odpadła ![]() |
![]() nevada555 Civic Type-R Gdańsk | 2003-06-15 16:15:02 ja jestem pod wrażeniem maluchów konserwowanych Rust-Check'iem, te zabezpieczenie jest bezkonkurencyjne...
Wiem ze nie jest tanie ale warte jest tych pieniędzy. Przykład I: Maluch el '94 -całkowity brak korozji (całkowity, 0% ani przebarwień, bąbelków, nic) Przykład II: Maluch elx 97' -praktycznie bez korozji (jakieś bąbelki na przedniej ścianie, ale to pewnie miejsca po kamyczkach i zaczyna je brać), bez plastikowych nadkoli, poza przodem brak wszelkiej korozji. |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2003-06-15 16:29:22 moim zdaniem piszczace hamulce nie oznaczaja od razu slabych okladzin.
mi podobnie piszczaly przez jakis czas jak byly nowe i takze przy ostrzejszej jezdzie... |