Akumulator mi sie odlacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak sie nazywa ta pasta "elektroprzewodzaca" co sie smaruje nia klemy zeby lepiej przewodzily prad? Mam przejsciowki z plaskich na okragle klemy ale sa luzne i bede je musial chyba pilowac zeby lepiej przylegaly bo kilka razy juz mi sie zdarzylo sie sie odlaczyl akumulator. Najgorsze ze 2 razy podczas jazdy, dziwne uczucie jak nagle wszystkie lamki na desce sie wlaczaja przy 100km/h , nie polecam

siema
Mam to samo. ja przykrecilem poprostu mocniej te przejsciowki.. a nie masz problemu z tym pudelkiem (na kablach z cienka blaszka) ktore wchodzi pod jedna kleme? bez tego akumulator sie wylacza to mi wyskakuje podczas jazdy.. znam to uczucie jak auto stanelo mi na rondzie..

sposób skuteczny - wymiana klem. polecam.

Cytat:
2007-05-30 22:36:56, nowakw pisze:
siema Mam to samo. ja przykrecilem poprostu mocniej te przejsciowki.. a nie masz problemu z tym pudelkiem (na kablach z cienka blaszka) ktore wchodzi pod jedna kleme? bez tego akumulator sie wylacza to mi wyskakuje podczas jazdy.. znam to uczucie jak auto stanelo mi na rondzie..

Mysle ze problemu z ta blaszka nie ma bo zawsze jak padnie to poruszam troche czerwona klema i dziala, ta blaszke mam odgieta i mysle ze nie przeszkadza to zbytnio. A tak na marginesie to nie wiecie jak sie nazywa taka pasta elektroprzewodzaca i gdzie ja mozna dostac ?

Cytat:
2007-05-30 22:05:30, RavenMOH pisze:
Witam Jak sie nazywa ta pasta "elektroprzewodzaca" co sie smaruje nia klemy zeby lepiej przewodzily prad?

Smar miedziany.

klemy to się zawsze wazelina techniczna smarowało, żeby sie nie utleniały. A rozsądną radą jest tu wymiana klem. Nowe kosztują kilkanaście złotych.