| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-06-15 09:39:32 Nie mówię pod wlewem tylko w.
Zapoznajcie się z poradami na klubowej stronie |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-06-15 10:19:28 PiotrP! Niezgodne z przepisami??-czy aby napewno?? Trochę dużo aut jeździ z takim mocowaniem "wlewu" LPG -czy wszyscy robią lewe przeglądy?? |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-06-15 10:42:38 Kiedys np byly przepisy nakazujace montowanie po drugiej stronie niz wlew, teraz oficjalnie mozna pod klapka. |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-06-15 11:02:07 ja tam mam pod klapka od benzynki i jestem z tego bardzo zadowolony |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2003-06-15 12:24:10
Poniżej parę cytatów z aktualnych przepisów: 9. Elementy instalacji nie mogą wystawać poza obrys pojazdu; nie stosuje się to do wlewów paliwa, które mogą wystawać, lecz nie więcej niż o 10 mm. § 5. Wlewy paliwa/zawory do napełniania zbiorników powinny być tak umieszczone, aby było możliwe ich napełnianie z zewnątrz pojazdu lub z komory silnikowej. NIC WIĘCEJ Poza tym przepisy mówią tylko o oddaleniu butli, zaworu, przewodów co najmniej o 10 cm od układu wydechowego. (jeżeli nie stosuje się specjalnej izolacji) TUTAJ cała treść Warunków zabudowy instalacji gazowych |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-15 12:51:37 Poczekajcie, ja wszystko tutaj przyjmuje dowi adomosci ale nie rozumiem jednej rzeczy.
tomek skoro zakladasz gaz dlaczego chcesz to ukryc ? wstydzisz ssie ze bedziesz jezdzil na gazie? o co chodzi? dlaczego tutaj wszyscy kombinujecie zeby ukryc w niewidocznym miejscu kurek od gazu, przeciez jestescie ponoc zwolennikami gazu to dalczego sie go wstydzicie ? no dobra ja jestem szarym polykaczem benzynki wiec nie wiem co i jak ale hmmm moze wy macie innepodejscie do wszystkiego ale caly czas i tka nie rozunmiem dlaczego sie wstydzicie tego gazu skoro mowicie o jego zaltach, o cenach o zbawiennym wplywie na silnik o przyrostach mocy, to o co chodzi ?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-15 12:58:30 Ja się nie wstydze Nie będę specjalnie dokarmiał frykasami żrącego hurtowo zamulasa |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-06-15 20:42:51 W moim przypadku schowanie zaworu gazowego pod klapką było podyktowane estetyką. W poprzednim aucie, gdy jeszcze nie wiedziałem czego wymagać od montera instalacji gazowej, zamontowane miałem pod zderzakiem. Nie raz się zdarzyło osobom, które też jeździły moim autem, że zawadziły i zawór z montażu pionowego naturalnie zmieniał się w poziomy Jedynym problemem z jakim się spotykam na stacjach to konsternacja obsługi, gdy nie może się dopatrzyć zaworu. No cóż, jednego (dolnego) odbojnika klapki trzeba się będzie pozbyć. Ja dodatkowo musiałem podpiłować plastik, w który wchodzi bolec zamykający klapkę. Pozbywając się jednego odbojnika musiałem pod ten górny nakręcić nakrętkę, ponieważ uderzenia klapki powodowały że odbojnik wsuwał się coraz głębiej, tak że klapka się kosiła. Teraz jest EXTRA. Swoja drogą bolec na którym osadzony jest odbojnik jest nagwintowany Jeszcze jedno. KeyJey pisze o zaletach jak najkrótszego odcinka węża pomiędzy reduktorem a parownikiem. Ten sam warunek postawiłem swojemu mechanikowi i muszę powiedzieć, że spisał się na medal. U mnie reduktor jest umiejscowiony chyba najbliżej (jak się tylko da) parownika. Dzięki czemu wąż ma ok. 20 - 25 cm !!!. Z tego powodu po podniesieniu maski prawie w ogóle nie widać instalacji gazowej. Widać go dopiero gdy spojrzy się w dół przy silniku wentylatora nawiewowego. Ponadto mam zamontowane takie cudeńko, które pozwala na łagodne przejście pomiędzy benzyna a gazem (odcina wtryski z opóźnieniem). |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-06-15 22:15:47 FGM-mie zakładałeś gazz na Karczewskiej???
|
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-06-15 22:48:24 Piotr_W - co to za cudenko??? Pozdrawiam |