LPG w Peugeotcie 406

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w Peugeotcie 406 1.8 16V full group czy instalacja gazowa STAG 300 bedzie ta najlepiej dzialajaca prosze o szybka odpowiedz.

witam wiem że podpinam się pod kolejny temat ze swoim podobnym problemem ale to jak z totkiem zawsze wiksza szansa że ktoś trafi. Sprawa wygląda tak peugeot 306 2002 r komp Bosch do niedawna byłem pewny że to full grup więc odpuszałem sobie LPG ze względu na potęcjalną ilość problemow. Nagle na innym forum wpadam na post gdzie gość przekonuje że full grup w peugeocie 306 był tylko do 2000r i to na kompach Magnetti Marelli a u mnie jest na band sekwencja. Zna ktoś prawdę ?

full grupa na M/M w 1.8 (8v)

a nie znasz jakiegoś sposobu na sprawdzenie tego np miernikiem, bo nie chce mi się lecieć z tym od razu do gazownika i zawracać mu głowy tylko dla tego, że przeczytałem gdzieś na forum że to nie full grup i mnie wątpliwości dopadły ? ? ? ? ?

Dodam tylko że mam to szczęście mieszkać w okolicy bardzo dobrego gościa od LPG który już mi gazował fury i było ok

[ wiadomość edytowana przez: linek1980 dnia 2008-01-01 13:56:31 ]

Jaki nr tego boscha ? motronic ......????

m7.4.4

szukałem w necie ale nadal nic nie znalazłem

wtrysk sekwencyjny, bez cienia wątpliwości

Dzięki w takim razie jutro szukam warsztatu na zestaw stag-300 plus jakaś tania listwa wtryskowa. A tyle czasu żyłem w przekonaniu, że to full grupa i jestem skazany na Pb95 za 4.55zł lub podjęcie ryzyka lpg dobry komputer, restart ECU listwa wtryskiwaczy za 570zł i bez gwarancji sukcesu

Cytat:
2008-01-01 17:06:18, linek1980 pisze:
Dzięki w takim razie jutro szukam warsztatu na zestaw stag-300 plus jakaś tania listwa wtryskowa.

Tak wsadź sobie najlepiej Valteka to będziesz w pełni zadowolony i potem bedzie płacz ze gaz to zło i nie chce działać.

Ode mnie:
Stag 300 + Zavoli Zeta + wtryski Planijet i bedzie cacy, planijety są szybkie i maja duzą wydajność, osobiscie uzywam w swoim aucie 2.0 16V 148KM takiej konfiguaracji i jestem w 100% zadowolony, na RailuValteku wtryskom brakło wydajności.

pzdr. Grzesiek

Grzegorzu (he he imienniku) moje auto to tylko 90 konna 8 zaworowa bryczka ale z tą najtańszą listwą to wyskoczyłem tak troszkę dla kontrowersji bo tak na prawdę będą albo Magic Jet Rail albo zwykły czerwony rail. Pozdrawiam