A może 2104 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poradżcie mi prosze co sadzicie o 2104.Mysle bowiem czy nie zmienic ladki na kombi.Mialem w planach wyjazd do roboty do Anglii na wakacje ,ale chyba niestety nie wypali.Zajme sie wiec pewnie tym co robie z reguly w lecie czyli handlem na targu .Prosze sie nie smiac tylko,ale to jest bardzo fajna sprawa,i mozna cosik zarobic.A chce jechac na Wegry .Zastanawiam sie wiec nad kombiakiem ,coby miec jakis samochod do wozenia towaru,bo moja 2107 juz troszke popracowala a poza tym jest dosyc niewygodnie wkladac cosik do sedana .Jak myslicie czy da sie kupic cosik sensownego z 2104 ,czy raczej bedzie to juz egzemplarz wysluzony pomimo np.mlodego wieku?Bo z reguly na takie trafiam.Pozdrawiam

Aha i jesli ktos mialby na oku cosik mlodego i zadbanego to prosze mnie informowac

Myśle że 2104 to nie gupia myśl! Ale mam pytanko, 2104 ma składane fotele? Zawsze mnie to ciekawiło.

Klaczysław
Już sprawdzam na ladaonline. Wynika z tego, że da się, bo w danych technicznych, pod hasłem pojemność bagażnika jest wpisane 345/1045 - czyli to drugie musi oznaczać objętość przy "klapniętym" tylnim fotelu. Natomiast przednie można rozkładać do spania, bo z grupy Zhiguli tylko w 2107 siedzeń przednich nie można rozkładać całkowicie do spania.
Jasio
Kiedyś pamiętam, że Mariusz mówił o 2104 do sprzedania w Poznaniu z roku 1992. Wątek zapewne jest na forum, trzeba tylko poszukać w wyszukiwarce.
A w ogóle z 2104 to fajny pomysł sam chociaż nie będę skoniecznie potrzebował kombi, to gdy będę sobie już w przyszłości kupował samochód, to rozważam albo 2104 właśnie, albo Samarę sedan 21099, albo 2110 (może te się zestarzeją i do tego czasu jak będę kupował sobie samochod to stanieją). W innym wątku pisałem o chęci posiadania terenówki, ale przypuszczam, że będzie trzeba najpierw zacząć od mocno używanego osobowego i znacznie później dopiero terenówka.

[ wiadomość edytowana przez: mily_byd dnia 2003-06-16 14:19:33 ]

Mily serdeczne dzięki!

Miły w 2107 skladaja sie siedzenia .Bo spalem w ten sposob w ladzie i bylo calkiem wygodnie

Nio i nie tylko spać na nich można!

To prawda. Łada to zamochód dla charyzmatycznych kochanków lubiących wszelkie sporty extremalne. Mimo, że fotele nie posiadają tzw "bocznego trzymania" to są mięciutkie i milutkie niczym stara sofa mojej Babci

w 2104 na 100% składają się siedzenia, siedzisko podnosi się do góry a oparcie się kładzie. Niestety nie korzystam z tego bo ma załozony gaz a butle mam tradycyjną
A tak ogolnie to bardzo przyjemne autko

klaczyslaw darek - jakies nietypowe doswiadczenia???

Cytat:
2003-06-16 15:10:26, Jasio pisze:
Miły w 2107 skladaja sie siedzenia. Bo spalem w ten sposob w ladzie i bylo calkiem wygodnie

Ale chodziło mi o przednie siedzenia (bo może Ty myślałeś o tylnich???). Czy te się da całowicie opuścić? Nie sądzę, bo to są przecież lotnicze fotele. To, że do jakiegoś momentu można je regulować, to nie znaczy że całkowicie.W każdym razie w prospekcie o siódemce ja mam napisane, że 2107 to jedyny przedstawiciel rodziny 210x, w którym przednie siedzenia nie dają się calkowicie rozłożyć do spania. No ale nie wiem, być może po prostu byla nieścisłość na ruskim prospekcie, dzięki któremu zamieściłem opis na swojej stronce? No bo w końcu nie można od razu wierzyć we wszystko co jest w sieci.

Leszek czemu odrazu nietypowe. Różnie w życiu bywa, raz na wozie raz pod wozem

No tak do samego konca to niebardzo bo siedzisko kanapy tylnej nie pozwala rownej powierzchni nie uzyskamy, to nie van.

Dokładnie,tak jak napisał Soop,w całkowitym rozłożeniu przednich fotelu przeszkadza tylna kanapa.
Pzdr Grzesiek

Ja tak spałem, ale koniec koncow przeniosłem sie na tylna kanape )) Nogi wystawiłem przez okno, apotem mialem cale pogryzione przez komary

No tak ale malo jest samochodow gdzie da sie calkowicie zlozyc fotele do uzyskania prawie rownej powierzchni.A fotele lotnicze i tak sie dkladaja calkiem sporo i np.do spania (poza wyczynami klaczyslawa ) sie nadaja.A watpie czy np. w 2105 skladaja sie calkiem do uzyskania rownej powierzchni.Pozdrawiam

Witam
w kombiaku, składałem tylnia kanape.. i rozkładałem sobie spanie w bagazniku, niestety w 2104 jst troche mało miejsca, jak ktos jest wyższy to nogi wystaja
przednie fotele, owszem w 2104/05 rozkładają się do poziomu tylniej kanapy, pod warunkiem ze uda wam sie zdemontować zagłowek, mi sie udało dopiero po zdjeciu tapicerki z fotela, drugi zdjałem już bez bo wiedziałem jak już jak odblokować te %$#@$%$##@%$ zapadki....
po zdjęciu zagłowków podpiłowałem tak wycięcia w zagłowkach, by dały się demontować...

Jasio uwież, że moje wyczyny też da się na lotniczych wyczyniać. Wielokrotnie sprawdzałem.

Ja tam sie natym nieznam mam"4" ipierwsze fotele miałem orginalne to sie po rozłożeniu wersalka robiłA .Teraz mam fotele od 7 i niema tak fajnie.Co do kombiaka to jestem zadowolony mam durzo miejsca po rozłożeniu tyłu a butle mam w zapasie.proponuje poszukać na alegro widziałem wcześniej ogłoszeń kilka.

A jeszcze jedno :jakie wymiary ma przestrzen ladunkowa w 2104? I gdzie jest umiejscowione kolo zapasowe ?