Citroen C3 lpg-problemy z kontrolką autodiagnostyki silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Kilka dni temu zainstalowałem gaz w C3 i po przejechaniu ok 70 km zaswieciła sie kontrolka autodiagnostyki.gazownik mow by si enie przejmować bo wariuje komputer od gazu(jak to powiedział: ze robie kilometry a paliwa nie ubywa i komputer wariuje).nie wiem czy to powazny problem i czy moge na tym jeżdzić. Prosze o radę i pozdrawiam

dotankuj trchę benzyny i sprawdź czy ci kontrolka zgaśnie. jeśli tak to musisz zamontować emulator sygnału paliwa tzw. tank flooper.

Ale czy swiecenie tej kontrolki bedzie miało jakis wpływ na nie wiem silnik, prace samochodu, jezeli wszystko bedzie ok. Czy samochód nie zgasnie mi na środku drogi? Przy odbiorze homologacji gazownik nadal twierdzi ze wszystko jest ok. Po tyś jest przeglad moze wydzie coś na komputerze. Dziękuje za radę i pozdrawiam.
PS. Dodam jeszcze ze przejechałem juz z e 150 km i z autem nie ma zadnych problemów.Nie szarpie, nie gaśnie-wszystko cacy oprócz kontrolki dającej po oczach

[ wiadomość edytowana przez: mariuszsc dnia 2007-06-08 20:58:22 ]

Witam.
Mariusz zajedź do Mikołowa to ci chłopaki z autogas-serwis andrzeja rzepki zamontują odpowiednie urządzenie to błąd zbiornika nie bedzie ci pokazywac.

032 2261577 tel do nich

Chyba właśnie to bład zbiornika bo wskazuje tak jakbym jeżdzil na benzynie.juz zostala mi ostatnia kreska i niedługo pewnie zaświeci sie rezerwa. A wiesz kolego jaki jest koszt tego urządzenia??