Zakładanie sekwencji ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie czy mogę sam założyć sekwencje ???
jak tak czy ktoś z was mógłbu wytłumaczyć mi co było by mi potrzebne i jak to zmontować dodam że podstawy wiem zakładałem sam gazy 1 2 generacji i było dobrze
Sekwencie miałbym założyć do opla omegi 2.6 Dual Ram

Jeśli już zakładałeś gazociąg to w czym problem? Instrukcja w dłoń i kilka godzin w garażu jeśli dobrze znasz swój samochód. Problem może sprawić np. prawidłowe nawiercenie kolektora, odpowiednie podpięcie wtryskiwaczy Pb i później strojenie. Wiesz już jaką sekwencję chcesz tam włożyć?

STAG 300 taką zakładam instalacje jest nowa
właśnie jak ponawiercać dziury na wtruskiwacze to mnie interesuje jak to zrobić żeby do srodka sie opiłków nie nasypało.?
A z elektryką to się orientuje !

To jak i gdzie ponawiercać nikt Ci pewnie nie napisze bo to "know how" każdego zakładu, są ogólne zasady, które pewnie już znasz przeglądając to forum...
Z pomocą przyjdzie google, kiedyś znalazłem foty wyjętego kolektora od omy 2,5 gdzie było widać dokładnie umiejscowienie nypli itd. Istnieje nawet strona, której autor opisuje dokładnie swoje zmagania z sekwencją w omie z fotkami...

Cytat:
To jak i gdzie ponawiercać nikt Ci pewnie nie napisze bo to "know how" każdego zakładu, są ogólne zasady, które pewnie już znasz przeglądając to forum...

zasady są proste...
1. Im bliżej wtrysków benzynowych wiercisz tym lepiej!!!
Możesz zdjąć kolektor by opiłki nie dostawały się do środka lub ewentualnie wykorzystać jakis króciec od podciśnienia itp do którego podłączasz kompresorek i dmuchasz w kolektor(opiłki same uciekają na zewnątrz).
2. Ważne by dysze wtryskiwaczy nie były skierowane pod prąd zasysanego powietrza
3. Długość wężyków od wtrysków ogranicz do minimum i najlepiej by były tej samej długości na każdy cylinder.
4. Przy rozcinaniu sterowania wtryskiwaczy benzynowych dobrze by bylo nie zapomnieć o bankach(1,3,5 : 2,4,6)
5. Przed rozpoczęciem montażu upewnij się ze auto nie będzie Ci potrzebne przez kilka do kilkunastu dni...

dzienki za info wiem że czeka mnie kilka dni pracy i regulacji

orfeusz mógłbyś dać link tej stronki jak ją gdzieś masz bo ja szukałem w google i nie znalazłem

[ wiadomość edytowana przez: lukwel dnia 2007-06-10 10:57:15 ]

Nie mam już linka do tej strony ale w sieci jest b. dużo informacji. Wejdź np. na forum omegi i popytaj/ poproś o fotki...

dzienki tak zrobie

[ wiadomość edytowana przez: lukwel dnia 2007-06-10 22:46:36 ]