Jaka instalacja do Octavii 1.6?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
silnik 1.6 AEE 55kW/75kM - czyli ten którego montowali w Golfie III.
jaką instalacje montować?
trochę szkoda mi kasy na sekwencję chociaż wiem że jest najlepsza.
czy zwykła instalacja będzie działała gorzej nawet jeżeli bedą w niej zamontowane jakieś zabezpieczenia?
dzięki
pzdr

Cytat:
2007-06-12 17:00:55, pejello pisze:
witam, silnik 1.6 AEE 55kW/75kM - czyli ten którego montowali w Golfie III. jaką instalacje montować? trochę szkoda mi kasy na sekwencję chociaż wiem że jest najlepsza. czy zwykła instalacja będzie działała gorzej nawet jeżeli bedą w niej zamontowane jakieś zabezpieczenia? dzięki pzdr

Będzie działała gorzej, auto będzie słabiej jeździć i mogą występować strzały w kolektor.

Rozglądnij się za Stagiem 300.

tylko sekwencja ja zbierałem już kolektor w swojej cordobie na ulicy a popadał tylko deszcz..........

przede wszystkim sekwencja to taka zaleta ze jak przełączasz pomiędzy benzyną a gazem to bardzo ciężko w ciemno odpowiedziec na czym jedziesz.
drugi plusik to jednak to że trochę mniej pali niż II generacja,

warto zainwestować w sekwencję szczególnie ze silnik do mocnych nie należy więc każdy kunik się liczy.

Cytat:
2007-06-13 10:04:05, pawcio1611 pisze:
przede wszystkim sekwencja to taka zaleta ze jak przełączasz pomiędzy benzyną a gazem to bardzo ciężko w ciemno odpowiedziec na czym jedziesz. drugi plusik to jednak to że trochę mniej pali niż II generacja,

Jeżeli dobrze wyregulujesz II gen., to będzie palić tyle, co sekwencja.
Jest to trudne, ale da się.