Nie działa wskaźnik przy właczonym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim
Mam taki problem:
polega na tym ze nie działał wskażnik paliwa, podniosłem tylnie siedzenie i sprawdziłem kable mirnikiem gdzieś tracił mase. Zrobiłem to ale niestety wskazówka pomału idzie do góry jak włacze stacyjke, jak zapale silnik to wskazówka opada.
Pomocy!!

zobacz tu

[ wiadomość edytowana przez: KRECIK0001 dnia 2007-06-13 21:40:19 ]

Cytat:
2007-06-13 21:20:57, malyhaxor pisze:
Cześć wszystkim Mam taki problem: polega na tym ze nie działał wskażnik paliwa, podniosłem tylnie siedzenie i sprawdziłem kable mirnikiem gdzieś tracił mase. Zrobiłem to ale niestety wskazówka pomału idzie do góry jak włacze stacyjke, jak zapale silnik to wskazówka opada. Pomocy!!

Jak się nie myle to kable od czujnika poziomu paliwa są pod spodem(tzn. na dole w baku z boku ) więc raczej szukałbym na Twoim miejscu tam.
Ja w espero miałem taki problem, że wskaźnik wcale nie działał

Wlazłem do kanału, przeczyściłem zardzewiałe styki od czujnika w baku i po sprawie.
Pod siedzeniem masz tylko pompe paliwową, także tam raczej rozwiązania prblemu nie znajdziesz...

Pozdrawiam

Cytat:
2007-06-13 21:43:37, Pepton pisze:
Jak się nie myle to kable od czujnika poziomu paliwa są pod spodem(tzn. na dole w baku z boku ) więc raczej szukałbym na Twoim miejscu tam. Ja w espero miałem taki problem, że wskaźnik wcale nie działał Wlazłem do kanału, przeczyściłem zardzewiałe styki od czujnika w baku i po sprawie. Pod siedzeniem masz tylko pompe paliwową, także tam raczej rozwiązania prblemu nie znajdziesz... Pozdrawiam

Dokładnie - jak nie masz kanału, to podnośnik, kobyłki i czołganko pod wóz. Potem próbój to ustrojstwo przeczyścić - njaczęściej to wina masy. Jeśli Ci się uda bez urwania blaszki przy baku to masz farta, jak nie to dziwne sztukowanie - tak jak u mnie.

Dzięki za pomoc dzisiaj jade na kanał.

wszystko ładbnie działa dzięki za pomoc