| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2007-06-14 09:34:01 Witam,
Jaka może być przyczyna słabego zasięgu pilota do alarmu? Działa tylko w pobliżu - ok 5m, trochę lepiej od tyłu auta i jak sie pilota podniesie do góry. Jest tak "od nowości". Myślałem, że to słaba bateria, ale właśnie mam świeżutką dobrą, a sprawa się nie polepszyła. Wątek Eddka już wyjaśnił sprawę, gdzie szukać centralki - na razie jej nie oglądałem, ale czy jest tam może jakaś antena, której ułożenie trzeba poprawić, czy może dodać,zamienić, przedłużyć czy coś w tym stylu? Duga drobna upierdliwość w tym samym temacie: czasem pilot otwiera, a czasem nie klapę bagażnika. Z tym, że jak nie otwiera - słychać wyraźnie "klepnięcie" siłownika zamka klapy. Czyli zabiera się do roboty, ale jakby za słaby był, czy co? Za którymś tam razem wreszcie otworzy. Z przycisku w drzwiach działa zawsze. -- Wiesiek |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2007-06-14 10:05:45 Z tą moją klapą - to pewnie jednak przekaźnik. Pisałem, że słychać "stuknięcie" siłownika w klapie, ale zamek pozostaje zamknięty. Czasem działa bez zarzutu. I wtedy można otworzyć klapę jak kto zechce nawet w czasie jazdy albo przy uzbrojonym alarmie.
-- Wiesiek |