ESPERO ZA 18 TYS.USD+4,7 TYS.ZŁ!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Aż mi się cieplutko zrobiło na sercu!! Szukając jakiś qrewskich b.starych papierów dla ZUS /kroi mi się kontrola 5 letnia / znalazłem Auto Świat nr 4 z 24.01.1996r. z 2 stronicowym artykułem p.t. "Daewoo Espero 2.0 CD Koreańska Ascona"..postaram się zeskanować może ten artykuł i go udostępnić bo super się czyta! Ale mnie jedno zdanie to przepiszę:...."OBOK HOJNEGO WYPOSAŻENIA ZA NIEWYGÓROWANĄ CENĘ (18 000 USD + 4700 zł), PRZESTRONNOŚĆ WNĘTRZA I POJEMNOŚĆ BAGAŻNIKA SĄ TYM, CO CZYNI Z ESPERO INTERESUJĄCĄ PROPOZYCJĘ..." szybciutko przeliczyłem ...to na dziś jedyne 71 tys.zł !! Panowie!-SĄ POWODY DO DUMY !!

Skanuj Boguś skanuj

mniej więcej tyle kosztował mój w 1995r

z ubezpieczeniem, alarmem, zabezpieczeniem antykorozyjnym i innymi duperelami które się kupuje do nowego samochodu - typu dywaniki etc etc - wyszło 52 tys zł

ALE w tamtym okresie najtańsze auto tej samej klasy - Vectra/mondeo i tym podobne kosztowały min 10tys wiecej za podstawową wersję.

zresztą pamiętam jak ludzie ogladali esperaka i pytali się co to własciwie jest, ładne duże, wygodne, kto to produkuje

połowa osób myslała że to opel vectra na amerykański rynek

jednym słowek w 95r auto się podobało ...mi sie podoba do dzisiaj

Czekam na skan - choć to jest piractwo .........

Cytat:
wyszło 52 tys zł

Mniej więcej tyle samo kosztowało moje, gdy Ojciec kupował je w 96 roku włącznie ze wszystkimi możliwymi dodatkami typu: klima, alarm itp...
Też w tamtym czasach zasugerował się przy kupnie przede wszystkim ceną...

Cytat:
ładne duże, wygodne

no właśnie... ostatnio miałem okazję przewieźć z tyłu dwóch moich kumpli którzy na codzień jeżdżą Audi... wracaliśmy z dyskoteki... chłopaki siedli sobie w dwójkę z tyłu i pierwsze słowa jakie wypowiedzieli to:
-o ja! ale tu zajebiście wygodnie!
...ja osobiście nie spotkałem się z wygodniejszym samochodem osobowym do tej pory jeśłi chodzi o fotele...

A ja zawszę chcę być wożony z tyłu - niestety rzadko mi się to trafia, bo jest tam miejsce dla 2-ki moich dzieci.

no chyba chodzi ci o tylnie fotele które rzeczywiscie sa wygodne bo wedlug mnie przednie sa beznadziejne

Pozdrawiam
Wiktor

No przecież Łukasz jasno napisał... że zacytuję: ...ostatnio miałem okazję przewieźć z tyłu dwóch moich kumpli ...

Za takie pieniądze raczej trudno by było kupić nowe auto z takim wyposażeniem gwarantujące przestrzeń i komfort.

Fakt walorem espero jest ilość miejsca z tyłu, zwłaszcza jak się ma psychiczny uraz kolanowo-plecowy na oparciu kierowcy po innym markach.

Poniżej materiały które wysłał mi Bogdan:

OPIS ESPERO W STARYM "AUTOŚWIAT" - uwaga! plik dosyć spory!

SIE MA TĄ LIMUZYNĘ PANIE TEJ

Wiecie Panie, no wziałem Panie, i przeczytałem Panie, ale Panie, jakieś wrażenie mam tego Panie, no niesmaku Panie. A bo napisali o seryjnej poduszce a egzemplarz był bez - pisali o zagłówkach z tyłu (to tam są zagłówki?), nie pisali o podgrzewanych lusterkach, pisali o zawieszeniu tylko ciekawe czemu pasują elementy z Vectry skoro jest nowe, pisali o seryjnej klimatyzacji.... Być może zresztą chodziło im akurat o model 2.0 CD ale napisali jeszce coś czego nie rozumiem - w 1.5 i w 2.0 mamy taki sam katalizator podobno to czemu w 1.5 są DWIE sondy lambda ? Po co jest ta druga ? TZn wiem że bada skład spalin ZA katalizatorem ale po co ? Zmienia ustawienia katalizatora ?

Lukaszu!Wielkie dzięki za pomoc ...a do kolegów: To miała być ciekawostka więc po co zaraz szukać dziury w całym??..szczegółowy,precyzyjny, techniczny opis można uzyskać pewnie w Du W-wa, a nie w "AŚ", a wątpliwości typu Vectra czy nowe też bym proponował tam kierować. Mnie artykulik sprawił wielką frajdę i już! ...podzieliłem się tematem bo myślałem,że też będziecie mieli satysfakcję!

Dzieki rowniez - w 96 to nawet nie marzylem o takim autku....a szczytem techniki byl dla mnie dobry Polonez

jak kupiłem autko to kciałem sie pochwalić!
i sie pochwaliłem!
jedna gupia duuuupa po pół roku jeżdżenia powiedziała że espero to wieśnacka fura!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chój jej w dupke ze szkłem!!! wysadziłem debila!
ta furka nie ma porównania z innymi!!!!!!!
dzxiś sałata dawał mi 20 tyś za autko bez sprawdzania!!!!!!!!!!!
i co wieś? fura??????????? pheh!!!!!!!!!! wieś oceniacze!!!!!
pozdrawiam wicio

Z niektórymi babsztylami jest jak z drzwiami od kaszla....
Jak nie zapier...papier to się nie zamkną..

Espero - wieśniacka fura ?

chuj jej w dupke ze szkłem???

Ja na przykład osobiście wiele razy spotkałem się z takim przypadkiem że ludzie mylą Espero z Nexią...

Łukasz - z nexią ???
Przecież Nokia zmieściłaby się nam w bagażniku...

DeeJay! Nie wim, ni wim!....sprawdż sobie wymiary Nokii....możesz się nieco zdziwić .....no chiba ,że wzdłuż bagażnika ....tak czy inaczej nie dam złego słowa na Nokię powiedzieć....jeździłem prawie 2 latka i mam do niej sentymencik Ale pomylić Esperaczka z Nexią???!! -nie słyszałem! P.S.myślałem, że tylko ja nazywałem Nexię NOKIA !...ale mię rąbnęło zdziwko jak Ciem wyczytałem teraz miło!

Sprawdzę Boguś te wymiary...
A co do drugiej sprawy to wiem z pewnego źródła, że najpierw Espero a później Nokie były najlepszymi produktami DU